Trei mari mistere despre Lună. De ce este important să le descifrăm

Luna este plină de mistere pe care oamenii de ştiinţă încearcă să le descifreze. Vă prezentăm trei dintre acestea.

Luna, cheia evoluției sistemului solar

 

"Originile noastre sunt încă neclare, avem multe modele care ne spun despre originea Pământului și originea vieții, dar încă nu știm exact cum s-a întâmplat", a declarat pentru BBC Mundo geologul planetar, Jesús Martínez Frías.

„Studiile care pot fi făcute pe Lună în căutare de indicii despre evoluția Sistemului Solar nu au putut fi făcute pe planeta noastră. Pământul este o planetă vie geologic şi este în continuă transformare", a mai spus acesta.

Dr. Adriana Ocampo, geolog planetar la NASA, a declarat pentru BBC Mundo că Luna poate ajuta la descifrarea succesiunii evenimentelor în formarea Sistemului Solar.

„Trebuie să înțelegem mai bine suprafața Lunii, să facem comparații cu alte corpuri, pentru a înțelege cu adevărat formarea sistemului solar".

Cum a facilitat Luna viaţa pe Pământ

"Luna a jucat un rol cheie pentru ca viața să se producă pe Pământ, deoarece mareele pe care le provoacă pe Pământ provoacă o balansare în ocean", a explicat Ocampo.

Această mișcare este esențială, deoarece permite circulația mineralelor și a substanțelor nutritive.

„Dacă am avea un ocean static, șansele să existe viaţă ar fi foarte mici. Luna a ajutat la formarea unui sistem biosferic care era predispus la viață".

Unde sunt peșterile Lunii

„Știm că Luna are peșteri, că aceste tuburi sunt pe unde circula lavă. Posibilitatea de a cartografia distribuția acestor peșteri va fi foarte importantă, deoarece acestea pot oferi habitate naturale, a spus Ocampo.

„Este una dintre marile întrebări științifice la care s-a lucrat: unde sunt peșterile și cum sunt distribuite", a spus geologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel