Transfuzii Filantropia Craiova. Concluzia anchetei interne

Centru de transfuzie
Centru de transfuzie

Ancheta internă de la Spitalul Municipal ”Filantropia” din Craiova, pornită după ce 12 pacienți care au fost transfuzați pe 24 februarie, din care șase au dezvoltat reacții adverse, iar alți doi au decedat, s-a finalizat.

Potrivit conducerii Spitalului "Filantropia", personalul medical de la Secția de Hematologie nu a respectat hotărârile Comisiei de hemovigilență și procedurile de operare în formularele specifice administrării de sânge și derivate sanguine, motiv pentru care a fost constituită o comisie de disciplină care va cerceta abaterile în acest caz.

"La nivelul Clinicii de hematologie au fost constatate deficiențe în completarea documentelor medicale prin nerespectarea protocoalelor și procedurilor interne. Personalul medical din cadrul Secției de hematologie nu a respectat hotărârile Comisiei de hemovigilență cât și procedurile de operare în formularele specifice administrării de sânge și derivate sanguine, încălcând dispozițiile Ordinului nr.1224/2006 cu referire la atribuțiile asistenților medicali privind transfuzia sanguină", a precizat conducerea Spitalului.

Șase dintre cei 12 pacienți ai Spitalului Municipal "Filantropia" din Craiova care, în urmă cu o lună, au fost supuși unor transfuzii de sânge, au avut reacții adverse, iar doi dintre aceștia, o femeie de 81 de ani și un bărbat de 64 de ani au decedat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel