Urmărește emisiunea live


Toni Greblă, noul prefect al Capitalei

Guvernul României / Arhivă Foto
Guvernul României / Arhivă Foto

Fostul judecător CCR Toni Greblă este noul prefect al Capitalei. 

Acesta o înlocuieşte pe Georgiana Văcaru la propunerea PSD, partid căruia i-a revenit această funcţie după redistribuirea din coaliţie a funcţiilor. 

Toni Greblă a fost senator PSD în perioada 2012-2013, după care a ocupat funcția de judecător la CCR între 2013 și 2015 și Secretar General al Guvernului Dăncilă între 2018 și 2019.

„Astăzi (miercuri - n.r.) a fost aprobată prin hotărâre de guvern, eliberarea din funcție a doamnei Văcaru Georgiana Alexandra din funcția de prefect al Municipiului București”, a anunțat Dan Cărbunaru.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că au fost eliberați din funcție doi subprefecți - Nițescu Nicolae din funcția de subprefect al județului Brăila și Salup Rusu Alexandru Marian din funcția de subprefect al județului Suceava.

„Astăzi (miercuri - n.r.), prin hotărâre de guvern, a fost numit domnul Toni Greblă în funcția de prefect al Municipiului București. De asemenea, prin hotărâri de guvern, a fost numită Badiu Virginia Loredana în funcția de Subprefect al Județului Brăila, iar Sinescu Florin în funcția de subprefect al județului Suceava.

Inițial, pentru funcția de prefect al Capitalei s-a vehiculat numele lui Alexandru Hazem Kansou, scrie Mediafax.

În martie 2020, Toni Greblă prelua conducerea FACIAS 

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) este onorată să anunțe consolidarea echipei proprii de specialiști cu o personalitate marcantă din domeniul juridic, Toni Greblă.

Având o experiență vastă în funcții de înaltă responsabilitate, precum Președinte al Comisiei Juridice din Senatul României, Judecător la Curtea Constituțională a României sau Secretar General al Guvernului României, Toni Greblă va contribui semnficativ, din poziția de Director de Dezvoltare al FACIAS, la combaterea eficientă a abuzurilor statului și la consolidarea mișcării civice dedicate protejării drepturilor și libertăților civile, a transmis FACIAS într-un comunicat de presă. CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel