TikTok a devenit interzisă în tot mai multe organizații guvernamentale americane

Administrația pentru Securitatea Transporturilor (TSA) este cea mai recentă organizație guvernamentală a Statelor Unite care interzice utilizarea platformei de socializare TikTok.

Administrația pentru Securitatea Transporturilor (TSA) este cea mai recentă organizație guvernamentală a Statelor Unite care interzice utilizarea platformei de socializare TikTok, conform Engadget.

Decizia a venit după ce senatorul de New York Chuck Schumer a trimis o scrisoare către administratorul TSA, David Pekoske, în care a expus mai multe îngrijorări de securitate legate de aplicația deținută de China.

Videoclipuri amuzante și periculoase

 (w670)

Într-un comunicat, Schumer a spus: „Aceste videoclipuri te fac să râzi; sunt creative. Însă, China ar putea să râdă la postările TSA din motive foarte diferite, iar acest lucru ar trebui să ne îngrijoreze, de aceea cer TSA să găsească o altă platformă și să înceteze utilizarea TikTok pentru moment".

Administrația a transmis duminică faptul că „un număr mic de angajați au folosit TikTok pe dispozitivele personale pentru a crea videoclipuri care să promoveze compania, însă acea practică a fost de atunci terminată".

Decizii similare 

 (w670)

Mișcarea a venit după decizii similare venite din partea altor organizații guvernamentale îngrijorate din cauza riscurilor asociate cu aplicația. În octombrie 2019, senatorii au început să dezbată folosința TikTok în spațiile guvernamentale, transmițând că aplicația „este o amenințare de contra-spionaj pe care nu o putem ignora".

De atunci, Armata Statelor Unite, Marina, Garda de coastă și Forțele aeriene au confirmat că au restricționat utilizarea aplicației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel