Tik Tok, decizie RADICALĂ în privinţa minorilor. Ce NU mai pot face

Reţeaua de socializare TIK TOK a luat o măsură radicală în privinţa utilizatorilor sub vârsta de 16 ani, pentru a creşte gradul de protecţie al acestora. 

Astfel, utilizatorii sub vârsta de 16 ani nu vor mai putea trimite sau primi mesaje directe pe reţeaua de socializare. Este prima dată când o reţea de socializare blochează mesajele direct la nivel global. Potrivit unei statistici din Marea Britanie, spre exemplu, 13 la sută dintre utilizatorii din 2019 aveau între 12 şi 15 ani. Copiii vor putea, însă, să posteze comentarii la clipuri. Măsura va intra în vigoare pe 30 aprilie. 

Cu toate astea, criticii atrag atenţia că noile reguli nu îi vor opri pe copii să mintă despre vârsta lor. Asta pentru că nu se face nicio verificare reală a vârstei şi totul se bazează pe încredere. Şi Whatsapp a luat o măsură împotriva utilizatorilor sub 16 ani în 2018, permiţându-le doar celor care au împlinit deja această vârstă să se conecteze la aplicaţie. 

"Problema este că cei mai mulţi utilizatori ai reţelei Tik Tok sunt adolescenţi. Restricţiile vor impacta un număr imens de utilizatori. Astfel, cred că măsura este una mai mult decât îndrăzneaţă", a explicat Matt Navarra, consultant social media, pentru BBC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel