Testimonial: O nouă boală face mai multe victime ca obezitatea

Singurătatea constituie un pericol serios pentru sănătate, afirmă Jessica Olien pe site-ul Slate. A încercat să se întâlnească cu oamenii în baruri, librării, parcuri. "Simţeam că nu am nicio legătură cu ei", scrie ea. Tristă, se trezea adesea panicată în toiul nopţii.

Căutând o soluţie de ieşire din pasa proastă, Jessica a citit studii îngrijorătoare despre lipsa interacţiunilor sociale. "Singurătatea nu numai că ne îmbolnăveşte, dar ne şi omoară", arată ea. Riscul de mortalitate este comparabil cu cel legat de fumat, singurătatea fiind "de două ori mai periculoasă decât obezitatea". Izolarea socială "slăbeşte sistemul imunitar şi provoacă inflamaţii, ceea ce poate duce la artrită, diabet şi boli cardiace. Singurătatea ne frânge inimile, iar cultura noastră vorbeşte rar despre aceste lucruri", adaugă Jessica Olien, potrivit Agerpres.

S-a întors la New York

În prezent, societatea are grijă să găsească măsuri eficiente împotriva obezităţii sau a fumatului, dar nu şi a singurătăţii în care trăiesc mulţi. "Nu a existat până acum niciun doctor care să mă întrebe câte interacţiuni sociale mulţumitoare am în viaţa mea", arată redactorul de la Slate, care s-a hotărât în cele din urmă să se întoarcă la New York

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel