Tesla a făcut ce a promis de mult. Mașinile au devenit și mai inteligente

Tesla a lansat o actualizare de software pentru cele mai recente mașini care le permite să vadă și să reacționeze la semafoare și indicatoare, funcțiune pe care CEO-ul Elon Musk a promis-o de ani buni.

Tesla a lansat o actualizare de software pentru cele mai recente mașini care le permite să vadă și să reacționeze la semafoare și indicatoare, funcțiune pe care CEO-ul Elon Musk a promis-o de ani buni, a transmis The Verge.

Actualizarea este disponibilă doar pentru deținătorii de mașini Tesla care au a treia versiune a computerelor care rulează Autopilot, numite drept „Hardware 3". Compania a început să echipeze autoturismele cu acest tip de computer de anul trecut (și oferă upgrade-uri pentru mașinile mai vechi), chiar dacă clienții trebuie să plătească pentru versiunea „completă de autopilot" pentru a folosi „Controlul semafoarelor și a indicatoarelor de oprire".

Ce face mai exact mașina atunci când întâmpină semafor sau indicator

Când este activată, funcțiunea va încetini mașina și o va opri la semafor sau la indicatoarele de oprire. Șoferul va trebui să acționeze blocul de comenzi pentru Autopilot sau să apese accelerația pentru a continua prin intersecție după aceea, chiar dacă lumina este verde. Tesla reiterează că Autopilot încă nu poate face viraje încă și că „nu va controla pentru toate intersecțiile". De exemplu, sistemul nu merge la trecerea la nivel cu calea ferată sau la trecerile de pietoni.

În plus, Tesla continuă să spună că funcțiunea este încă „beta" și că „ar putea fi conservativă și va încetini des prima oară". „De-a lungul timpului, cu cât învățăm mai multe de la flotă, caracteristica va fi mai naturală. Performanța ar putea fi împiedicată de medii dificilii cu pietoni, ploaie, lumină directă sau când semnele sunt obstrucționate", transmite compania. Așadar, Tesla spune că șoferii trebuie să fie foarte atenți și „să fie gata să ia acțiuni imediate mereu, chiar și să frâneze".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel