Țările din G7 propun dezvoltarea unor reguli internaţionale pentru inteligenţa artificială

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Liderii Grupului celor şapte naţiuni (G7) au făcut apel sâmbătă la dezvoltarea şi adoptarea unor standarde tehnice internaţionale pentru inteligenţa artificială (AI) credibilă, pe măsură ce legiuitorii din ţările bogate se concentrează asupra noii tehnologii.

Liderii G7, reuniţi la Hiroshima, în Japonia, au recunoscut că abordările pentru a atinge "viziunea şi obiectivul comun al unei AI demne de încredere pot varia", ei au afirmat într-o declaraţie că "guvernanţa economiei digitale ar trebui să continue să fie actualizată în conformitate cu valorile noastre democratice comune".

Acordul a fost încheiat după ce Uniunea Europeană, care este reprezentată la G7, s-a apropiat luna aceasta de adoptarea unei legislaţii care să reglementeze tehnologia AI, potenţial prima lege cuprinzătoare din lume privind AI. "Vrem ca sistemele de inteligenţă artificială să fie precise, fiabile, sigure şi nediscriminatorii, indiferent de originea lor", a declarat vineri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Liderii G7 au menţionat AI generativă, cum este subsetul popularizat de aplicaţia ChatGPT, afirmând că "trebuie să facă imediat un bilanţ al oportunităţilor şi provocărilor AI generative".

Şefii de guvern au căzut de acord vineri să creeze un forum ministerial denumit "Procesul Hiroshima AI" pentru a discuta până la sfârşitul acestui an probleme legate de instrumentele de inteligenţă artificială generativă, cum ar fi drepturile de proprietate intelectuală şi dezinformarea.

Reuniunea la nivel înalt a urmat unei reuniuni a miniştrilor G7 din domeniul digital de luna trecută, în cadrul căreia ţările - SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Canada - au declarat că ar trebui să adopte reglementări privind AI "bazate pe riscuri", relatează Rador, care citează Reuters. 

G7-Hiroshima.  Zelenski participă la summit

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a aterizat sâmbătă la Hiroshima (vestul Japoniei) pentru a participa la summitul G7 ce durează până duminică, în timp ce Statele Unite nu s-au mai arătat reticente cu o zi înainte să autorizeze viitoare livrări de avioane de luptă către Kiev.

Avionul Republicii Franceze care l-a adus din Arabia Saudită, unde s-a oprit vineri, a aterizat pe aeroportul oraşului japonez şi i s-a întins covorul roşu la coborâre, au constatat jurnalişti de la agenţia France Presse.

Zelenski a sosit la Hiroshima în jurul orei locale 15.30 (6.30 GMT).

G7 va aduce "mai aproape" pacea, a postat pe Twitter la câteva minute după sosirea sa în Japonia preşedintele ucrainean, care urmează să participe la întâlniri cu liderii G7 şi alte ţări invitate la summitul ce are loc până duminică.

Zelenski a sosit din Arabia Saudită, unde a pledat vineri cauza Ucrainei la summitul Ligii Arabe în faţa "anumitor" ţări despre care el spune că "închid ochii" la invazia ţării sale de către Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel