Ţările cu 5G, primele care se vor bucura de dezvoltare economică

Impactul global al reţelei 4G s-a remarcat printr-o creștere a utilizarii dispozitivelor mobile și a performanței rețelei.

Astăzi, 5G este aici pentru a beneficia de acest impuls, aducând îmbunătățiri substanțiale rețelei, inclusiv viteze mai mari de conexiune, mobilitate și capacitate, precum și capabilități cu latență redusă. Ca urmare, permite noi cazuri de utilizare și aplicații care vor avea un impact pozitiv asupra diferitelor sectoare industriale. Practic, 5G permite un nou tip de rețea concepută pentru a conecta practic toată lumea, inclusiv mașini, obiecte și dispozitive.

Promisiunea 5G

Tehnologia 5G vine cu promisiunea de a transforma complet rețelele de telecomunicații, introducând o mulțime de beneficii, cum ar fi: viteze de descărcare de 100 de ori mai mari, latență de 10 ori mai redusă care va facilita noi aplicaţii, cum ar fi operații de la distanță și mașini cu conducere autonomă și o capacitate crescută a rețelei , care va permite milioanelor de dispozitive să fie conectate la aceeași rețea într-o mică zonă geografică. Aceste beneficii vor deschide în cele din urmă calea pentru noi competențe suplimentare și vor sprijini conectivitatea pentru aplicații precum casele şi oraşele inteligente, automatizarea industrială, vehiculele autonome, telemedicina și realitatea augmentată.

Toate aceste aspecte zugrăvesc doar o imagine parțială. Adevărata semnificație a 5G constă în faptul că va genera creștere economică, va crea noi locuri de muncă și va remodela inovația. 5G este și va continua să fie un motor important al creșterii economice pentru țările care l-au implementat deja, deoarece oferă noi oportunități de angajare prin noile aplicații, servicii și un nou mod de a face afaceri. Efortul suplimentar necesar pentru a construi rețeaua pentru implementarea 5G creează cea mai imediată cerere de locuri de muncă. Impactul economic pozitiv rezultă, de asemenea, din faptul că întreprinderile și consumatorii beneficiază de aceste rețele pentru a-şi satisface cererile de bunuri și servicii noi.

Cel mai mare furnizor 

În prezent, Huawei este cel mai mare furnizor mondial pentru serviciile de comunicații. Şi-a menținut poziţia de lider pe piață, investind miliarde de dolari în cercetare, dezvoltare și lansarea de produse care sunt admirate în întreaga industrie. Cât despre 5G, Huawei are reputația actuală ca unul dintre cei mai avansați producători de kituri din lume. 

Între 2009 și 2013, Huawei a investit peste 600 de milioane de dolari în cercetarea tehnologiei 5G. Ulterior, în 2017 și 2018 a investit aproape 1,4 miliarde de dolari în dezvoltarea produselor 5G și până în 2019 avea peste 50 de contracte comerciale 5G garantate și peste 200.000 de module livrate. Mai mult decât atât, Huawei este singurul furnizor de echipamente care poate oferi produse și soluții 5G complete, inclusiv CPE 5G pentru uz comercial, cu 12 luni până la 18 luni înaintea concurenților.

Până la sfârșitul lunii octombrie 2020, numărul rețelelor comerciale 5G a depășit 116 la nivel global, dintre care 60% sunt alimentate de Huawei. China și Coreea de Sud, cele două piețe principale 5G pentru Huawei în acest moment, au cunoscut o creștere vizibilă a afacerilor din momentul implementarii noilor tehnologii. A cincea generație de rețele mobile se așteaptă să aibă un impact mai mare asupra economiei globale decât orice iterații anterioare, contribuind cu peste 13 trilioane de dolari la producția mondială până în 2035. 

Cele mai multe avantaje economice

Având una dintre cele mai mari rețele 5G din lume, China probabil că se va bucura de cele mai multe avantaje economice din urma acestei lansări, în timp ce industria producătoare va fi sectorul care va beneficia cel mai mult, întrucât operatorii sunt în măsură să intensifice producția și să creeze noi fluxuri de venituri, ca urmare a digitalizării industriei. Dacă în trecut China a fost un astfel de loc rentabil la nivel de producţie din cauza rețelei sale bine stabilite de furnizori, producători și distribuitori, din momentul punerii în aplicare a 5G, viteza și eficiența de fabricare s-au îmbunătățit și mai mult.

Planul Coreei de Sud, pe de altă parte, este de a promova AI și tehnologia wireless de nouă generație pentru a sprijini economia odată ce pandemia de Coronavirus va fi controlată. Mai mult, la scurt timp după ce și-a lansat serviciul comercial 5G, Coreea de Sud a ajuns la 2 milioane de abonați în doar câteva luni, mai repede decât anticipaseră operatorii de telefonie mobilă. În urma succesului Coreei, un total de 34 de țări și 61 de operatori au lansat servicii 5G până la sfârșitul anului 2019 și încă 82 de țări în 2020. În mod surprinzător, jumătate din lansările comerciale 5G din 2019 au avut loc pe piețele emergente și sunt planificate încă 35 de lansări noi până în 2022. 

Este adevărat că tot procesul de implementări 5G este abia la început, dar țările din întreaga lume își extind deja rețelele, își testează noile tehnologii și își colectează beneficiile. A cincea generație de rețele mobile este aici și este pregătită să schimbe lumea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel