Târg imobiliar în București, cu proprietăți din Dubai și Mamaia Nord ”cam la aceleași prețuri”. Ți s-ar părea o oportunitate, dar ATENȚIE la capcana financiară!

foto ilustrativ pexels/ proprietate din Dubai
foto ilustrativ pexels/ proprietate din Dubai

Pe o piață imobiliară tot mai scumpă, apar oferte dintre cele mai neașteptate care ne iau ochii. Ar părea un vis frumos, dar este o dorință de moment sau o viziune pe termen lung? 

Apartamentele din Dubai au fost vedete la un târg imobiliar desfășurat în București. Trainerul de educație financiară Adrian Asoltanie a spus, în filmarea transmisă în această seară, în grupul ”Viața și Banii”, că ”nu recomand achiziția de proprietăți imobiliare în altă țară, nu recomand nici măcar achiziția de proprietăți imobiliare în alt oraș decât cel în care locuiești”. De asemenea, spune el că ”nici proprietățile de vacanță nu mi se par o variantă bună, deși la modă în acest moment.” ”Jumătate din târgul imobiliar era Dubai, jumătate era Mamaia Nord, cam la aceleași prețuri, aproximativ”, a afirmat expertul.

”Proprietățile de vacanță par foarte interesante la început, par o oportunitate, o ocazie, dar, pe termen lung, se dovedesc a fi o capcană financiară, blochezi foarte mulți bani. Nici tu nu te mai duci pe acolo după patru - cinci ani, te plictisești, te saturi. Gestionarea la distanță este foarte complicată, nu mai vorbesc despre chiriași, închirieri pe termen scurt, servicii de acest gen. Evident că poți angaja o firmă de property management - care vine la pachet cu anumite costuri. După un timp, veți ajunge la concluzia că nu prea merită, de fapt: bani blocați, proprietățile se deteriorează în timp, mai ales dacă ai rulaj mare de clienți. Alegerile de acest gen au legătură cu impulsul de moment. Dacă nu e calculat foarte bine ca și business, apar costurile din ce în ce mai mult. Sunt diferențe între dorința pe termen scurt și viziunea pe termen lung.” a atenționat Adrian Asoltanie. 

Citește și: EXCLUSIV  Adrian Asoltanie, trainer de educație financiară, PATRU SFATURI-CHEIE care atenuează prăbușirea financiară, dar și pentru a putea oricând să o luăm de la capăt, oriunde

Într-un live anterior, Adrian Asoltanie atrăgea atenția asupra clauzei pusă special de către dezvoltatorul imobiliar pentru un proces.Trainerul de educație financiară a citit o clauză dintr-un ante-contract de vânzare - cumpărare, despre care spune că este ”pregătit dinadins pentru un posibil viitor proces”, iar, dacă se va ajunge la proces, ”te lasă complet descoperit” (n.r. pe tine cumpărător). Citește aici 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel