Suplimente naturiste cu Ginkgo Biloba, fără extract de ginkgo

O echipă de la University College London a testat zeci de suplimente alimentare cu extracte din plante. Un sfert dintre acestea aveau mai puțină substanță utile față de ceea ce pretindea eticheta, iar unele nu aveau deloc extract din plante, scrie BBC.

Cel mai frecvent, diferențe față de etichetă au fost constatate la extractele de Ginkgo Biloba. Testările au fost efectuate pe suplimente luate din farmacii, magazine naturiste sau supermarket-uri.

În România, produsele de tip supliment alimentar nu sunt verificate la fel ca medicamentele. Producătorul notifică un departament al Ministerului Agriculturii, dar acesta nu poate controla produsele care se vând în farmacii, în vreme ce Agenția Medicamentului nu poate controla suplimentele alimentare. Pentru etichetarea incorectă, amenzile variază între 1.500 şi 4.000 de lei. Utilizarea altor substanţe decât cele legale în compoziţia produselor şi pentru încadrarea suplimentelor alimentare în altă categorie se sancţionează cu o amendă de la 2.500 de lei la 6.000 de lei. Punerea pe piaţă a suplimentelor alimentare care deţin certificat de notificare sau certificat de comercializare, neconforme cu specificaţiile din dosarul tehnic, conduce la retragerea acestuia, dar controlul, așa cum arătam, este dificil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel