Vineri, pe 20 martie are loc o eclipsă de Soare, vizibilă și de pe teritoriul României. Cel mai bine va putea fi observată din nordul țării, diferența de acoperire dintre nord și sud fiind de 10%. De fiecare dată când are loc un fenomen astronomic apar și superstiții, de la cele privind vârcolacii şi dracii care fură Soarele la cele potrivit cărora acest fenomen pedepseşte oamenii pentru păcatele lor.
În 20 martie vom avea eclipsa parțiala de soare, superluna, acel moment în care astrul ceresc va fi cel mai aproape de pământ, și echinocțiul de primavară.
Eclipsa va începe, vineri, la ora 10:50, ora României, iar punctul maxim va fi la 11 și 56 de minute. În funcție de zona în care vă aflați, puteți observa pe astrul solar o pată neagră.
Superstiții de ECLIPSĂ
- După eclipsa de Soare e recomandat să faci baie în apă sfințită, ca să te cureți de toate relele aduse de întuneric.
- Trebuie să eviți să mănânci mâncare gătită. Totul se va mânca numai în stare crudă. Excepție fac gravidele, copiii și oamenii bolnavi.
- Ca să îți menții aura curată, nepătată de eclipsa de Soare, care va fi vizibilă din România pe 20 martie, e bine să spui rugăciuni sau să te gândești la Dumnezeu și la cele sfinte.
- Înainte de eclipsă, oamenii trebuie să doneze sau să dea de pomană mâncare, haine și pături.
- Femeile însărcinate nu trebuie să iasă din casă fără să poarte lenjerie roşie, la care se ataşează un ac de siguranţă. Această tradiţie datează încă din perioada mayaşă, când se credea că o eclipsă poate afecta sarcina şi să creeze probleme la naştere.
- Femeile însărcinate nu trebuie să coasă şi să taie legume şi zarzavaturi, în decursul unei eclipse solare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu