Studiu. Sexul din iubire versus sexul fără sentimente

În sfârșit, știința arată un aspect deja cunoscut de femeile de toate vârstele, acela că iubirea face sexul mult mai satisfăcător din punct de vedere psihic, potrivit publicației Elle.

Beth Montemurro, profesoară la Penn State Abington, a condus un studiu în care a intervievat 95 de femei cu vârste cuprinse între 20 și 68 de ani. Aceasta a descoperit că multe dintre acestea considerau că iubirea este necesară atât în cadrul unei căsnicii, dar și în privința relațiilor sexuale.

Atunci când există o relație construită pe iubire, femeile au declarat că s-au simțit mai puțin inhibate și au fost deschise către lucruri noi.

Citește și: INCREDIBIL. Pentru ce RENUNȚĂ OAMENII LA SEX

"Femeile pe care le-am intervievat preferau să asocieze sexul și iubirea deoarece iubind și simțindu-se, la rândul lor, iubite, le permite să fie mai încrezătoare și mai liniștite într-un cadru sexual. Încrederea lor a crescut deoarece știau că nu fac ceva rău", susține Beth Montemurro.

Rezultatele acestea nu indică faptul că sexul ocazional este de condamnat

"Datele obținute nu au în vedere aceste aspect, dar ținând cont de faptul că sunt familiarizată cu literarura despre sexe și sexualitate, cred că femeile au parte de experiențe sexuale satisfăcătoare și în relații lipsite de iubire", susține Montemurro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel