Studiu: Oamenii sunt mai empatici cu animalele decât cu oamenii

Irina Constantin / 02 noi 2018 / 15:41 Salveaza PDF Comentarii

Oamenii iubesc mai mult câinii decât iubesc oamenii. Totul rezultă dintr-un studiu. 

Potrivit rezultatelor a două studii, citate de The Independent, suntem mult mai orientați să empatizăm cu câinii aflați în dificultate decât cu oamenii aflați în situații grele. 

Harrison's Fund a făcut o cercetare pentru a vedea dacă oameni ar dona mai degrabă bani pentru câini decât bani pentru oameni. Rezultatul a fost că oamenii sunt mai darnici în situațiile în care ajută câinii. 

În studiu, oamenii au fost întrebați dacă l-ar salva pe Harrison de la o moarte grea și dureroasă. Într-un studiu Harrison era înfățișat drept un băiețel, în celălalt era un câine. Cele mai multe donații le-a primit Harrison câinele.

Acest rezultat vine să confirme un alt studiu care arăta că oamenii suferă mai mult când văd cazuri de câini bătuți decât când văd cazuri de oameni adulți bătuți. Totuți, empatizează când vorbim despre copii, bebeluși. 

Studiile au mai arătat că oamenii tind să considere câinii a fi egali cu oameni, îi consideră membri ai familiei sau chiar ”copii”, iar empatia mai crescută pentru câini decât pentru animale vine din neputința câinilor de a se apăra singuri sau de a avea singuri grijă de ei în momente dificile, fiind considerați ”fără apărare”, spre deosebire de adulți. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27