Studiu: Oamenii pierd un an din viață din cauza mahmurelii

Scopul unui studiu recent a fost să determine cât timp pierd oamenii din cauza mahmurelii. 

Rezultatele cercetării arată că un britanic de rând își petrece un an din viață luptându-se cu efectele abuzului de alcool, respectiv dureri de cap, greață, amețeală, iritabilitate, scrie The Independent, potrivit stirileprotv.ro.

În plus, Macmillan Cancer Support anunță că sondajul, care a implicat chestionarea a peste 2.000 de britanici, arată și o diferență considerabilă între femei și bărbați.

Dacă la femei o mahmureală durează în medie 9 ore, în cazul bărbaților media este mai mică, de doar 7 ore.

În urma studiului, cercetătorii au ajuns, de asemenea, și la concluzia că unul din 14 va avea peste 3.000 de mahmureli pe tot parcursul vieții. 

Mahmureala instalată după o seară marcată de cosum exagerat de alcool a avut și alte consecințe nefericite pentru subiecți, au recunoscut aceștia: au ratat interviuri, intâlniri sau momente importante.

Cum se poate scăpa de mahmureală

Cea mai bună modalitate de a scăpa de mahmureală este odihna, însă simptomele acestei stări pot fi atenuate.  

În primul rând, nu trebuie consumate băuturi alcoolice suplimentare. De obicei, se recomandă aspirina, ibuprofen sau paracetamol pentru durerea de cap, ingestia de lichide pentru a compensa deshidratarea și consumul de alimente ușoare cu multe glucide, inclusiv fructoză, pentru a calma greața. Coaja de salcie (Salix alba), care conține o formă naturală de salicilat, ingredientul activ din aspirină, poate, de asemenea, ajuta la calmarea unei dureri de cap. Infuzia de mușețel [Matricaria recutita) poate contracara greața. Și sucurile de fructe sunt recomandate, precum și consumul de biscuiți și miere, dar și supa de carne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel