STUDIU: Legătura dintre ochi și creier

Un studiu publicat de cercetători în revista Psychological Science a prezentat legătura dintre micile vene din ochi și creier, care poare arăta care este starea de sănătate a capului tău.

Cercetătorii au descoperit că persoanele de vârste mijlocii, cu vene mai pronunțate, au obținut un punctaj mai mic la testele de inteligență. De asemenea, alți factori precum fumatul, diabetul sau statutul socioeconomic ar putea fi de vină pentru rezultatele mediocre.

Care este legătura dintre cele două

"Venele din ochii tăi pot reflecta starea vaselor cerebrale deoarece au aceeași mărime, structură și funcționare. Vasele de la nivelul ochilor sunt formate din aceleași celule ca și cele de la nivelul creierului", explică Idan Shalev, autorul studiului.

Studii anterioare, efectuate pe oameni în vârstă, au observat legături între mărimea vaselor de sânge ale ochilor și riscul de a dezvolta demență, probleme cardiovasculare sau de a suferi un infarct.

Citește și: STUDIU. Viața după moarte, dezvăluiri incredibile ale cercetătorilor 

Acest studiu a indicat că sănătatea ochilor tăi ar putea arăta care este sănătatea creierului la o vârstă mult mai mică, rezultatele putând fi observate inclusiv în rândul copiilor.

Ce poți face pentru a vedea care este starea de sănătate a creierului tău

Chiar dacă vezi foarte bine, acest aspect nu indică neapărat faptul că ai un creier sănătos. Imagistica oftalmică, un proces medical, este cu mult mai bun decât un test de vedere.

Mai mult de atât, procesul în sine poate fi util în cazul în care ești predispus la boli cardiovasculare. Având toate aceste fotografii, există posibilitatea ca în timp să poți observa care sunt diferențele care se produc la nivelul ochilor. Astfel, la vârste mijlocii, vei putea să faci comparații între fotografiile oculare și să trasezi concluzii în privința unor posibile boli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel