STUDIU: Învăţarea de limbi străine și sexul stimulează aceeaşi parte a creierului

Învățarea unei noi limbi străine stimulează aceeași parte a creierului ca sexul, consumul de ciocolată sau jocurile de noroc, este rezultatul unui studiu recent realizat de cercetători din Spania și Germania.

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Bellvitge Biomedical din Balcelona şi de la Universitatea Otto von Guericke din Germania susțin că regiunea din creier numită striatum ventral este activată în timpul sexului, al consumului de dulciuri, de droguri, în cazul jocurilor de noroc, dar și în cazul învățării de limbi străine, scrie Daily Mail, potrivit descopera.ro.

Cei 36 de adulți care au participat la studiu au luat parte la simularea unor jocuri de noroc şi la teste de limbaj. Scanarea a demonstrat că ambele activităţi stimulau o singură zonă din creier: striatum-ul ventral, considerat centrul plăcerii. De asemenea, persoanele care învăţau mai repede noi cuvinte aveau o cantitate mai mare de mielină în creier.

Potrivit cercetătorului de la Institutul Bellvitge Biomedical, Pablo Ripolles, studiul a vrut să arate modul în care învăţarea limbajului stimulează mecanismul recompensei şi cel motivaţional.

De altfel, un alt studiu sugerează că învățarea unei limbi străine în orice moment din viața unui om, chiar la vârstă adultă, amână apariția unei afecțiuni serioase ce apare la bătrânețe: demenţa. Participanții la această cercetare care vorbeau două sau mai multe limbi aveau abilități cognitive semnificativ mai bune la 70 de ani decât cei care vorbeau o singură limbă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel