Studiu global. Top cei mai activi adolescenți. Pe ce loc se află România. Surpriza vine din Moldova

Andrei Itu / 22 noi 2019 / 09:15 Salveaza PDF Comentarii

S-a stabilit care sunt cei mai leneși, dar și ce mai activi adolescenți din lume, potrivit unui studiu global, citat de Daily Mail.

Cei mai leneși adolescenți din lume sunt copiii din Coreea de Sud. Doar 7% dintre aceștia sunt activi o oră pe zi - în timp ce adolescenții din SUA sunt pe locul 4. Potrivit studiului realizat de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății, cei mai activi copii se află în Bangladesh. Pe locurile 2 și 3 se află Irlanda și Slovacia. Top 10 este completat de Bulgaria, Albania, India, Groenlanda, Finlanda și Moldova.  

În coada clasamentului se află Coreea de Sud, Filipine, Cambodgia, Sudan, Australia și Zambia unde peste 89% dintre adolescenți sunt inactivi. O defalcare de la țară a nivelului de activitate fizică a dezvăluit faptul că doar unul din 5 tineri de 11 până la 17 ani fac suficient efort pentru a fi sănătoși. 

Pe ce loc se află România

 

România se află pe locul 30, la egalitate cu Ungaria, într-un top cu peste 140 de țări. Interesant este faptul că Republica Moldova se află pe locul 10. Experții au spus că statisticile trebuie să tragă un semnal de alarmă pentru a rezolva cea mai periculoasă problemă de sănătate a copilului - obezitatea. „Copiii care sunt mai activi au o sănătate și o bunăstare a vieții mai bună și, în general, se descurcă mai bine la școală. Ar trebui să facilităm viața activă și sănătoasă pentru copii și tineri”, a spus profesorul Russell Viner, președintele Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului.  Copiii din Marea Britanie ocupă locul 31 în acest top, unde 79,9% dintre adolescenți nu fac „activitate fizică suficientă”.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25