Studiu: Medicamente, tratament pentru coronavirus

Un raport denumit „Tratamentele farmacologice pentru boala coronavirus 2019 (COVID-19)" a explicat cum infectează virusul celulele, cum se multiplică și în ce stadiu sunt leacurile.

Un raport denumit „Tratamentele farmacologice pentru boala coronavirus 2019 (COVID-19)" a explicat cum infectează virusul celulele, cum se multiplică și în ce stadiu sunt leacurile.

Ce este SARS-CoV-2

SARS-CoV-2, un virus cu RNA monocatenar, țintește celulele prin proteina sa virală exterioară (țepii reprezentați pe celulă) care se leagă de receptorul ECA2 (enzima de conversie a angiotensinei)

După această legătură, particula virală folosește receptorii celulei gază și endozom pentru a pătrunde în celule (Poziția 1). Odată ce virusul pătrunde în celulă, proteinele virale sunt sintetizate și codifică complexul de multiplicare (Poziția 2). Virusul apoi sintetizează ARN prin polimerază dependentă de ARN (Poziția 3). Proteinele structurale sunt sintetizate, ducând la completarea asamblării și eliberarea de particule virale (Poziția 4).

Potențiale medicamente

Acești pași ai ciclului de viață viral oferă potențiale ținte pentru crearea unui medicament. Țintele includ proteine nestructurale care împart omologia cu alte noi coronavirusuri. Alte ținte includ pătrunderea virală și căile de reglare imunitară.

În acest moment nu există dovezi din testările clinice că orice potențială terapie îmbunătățește starea de sănătate a pacienților infectați sau suspecți de infectare cu Covid-19. Nu există date din testări clinice care să susțină vreo terapie preventivă. Mai mult de 300 de testări clinice sunt în desfășurare în acest moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel