Studiu: Copiii din România, printre cei mai fericiți din lume. Cine sunt cei mai nemulțumiți

Cei mai fericiți copii din lume trăiesc în Turcia, România și Columbia, este rezultatul unui nou studiu desfășurat de cercetători din universități din Germania, Israel, Anglia și Spania în 2013 și 2014. În schimb, cei mai nemulțumiți sunt copiii din Coreea de Sud și Africa de Sud, relatează 7sur7.be

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 53.000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, din 15 țări diferite, scrie Agerpres. Cercetarea a încercat să răspundă la întrebarea în ce țări trăiesc cei mai fericiți copii. Participanții la studiu au fost întrebați despre diverse aspecte al vieții lor, inclusiv familie, timpul petrecut acasă, prieteni, școală, bani, bunuri materiale. 

Conform rezultatelor, cei mai fericiți copii trăiesc în Turcia, România și Columbia, la capătul opus al clasamentului situându-se copiii din Coreea de Sud și Africa de Sud.

Rovana Plumb, ministrul Muncii, despre moțiunea simplă inițiată de PNL: E revoltător...

Deși copiii sud-coreeni trăiesc în general într-un confort material ridicat, intensa presiune școlară ar putea justifica insatisfacția lor.

Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că cei mai nemulțumiți de cum arată și care au cea mică încredere în ei înșiși sunt copiii din nordul Europei. Fetele în special au probleme legate de aspectul lor fizic.

În schimb, tinerii africani sunt cei mai mulțumiți de viața lor școlară.

Studiul relevă mari diferențe în privința informării despre drepturile copilului. 77% dintre micii norvegieni își cunosc drepturile, față de numai 36% în Anglia.

Autorii cercetării au mai constatat că, în funcție de țara în care locuiesc, copiii își petrec timpul foarte diferit. Dacă în Polonia și Estonia petrec mult timp făcându-și temele, în Norvegia și Israel fac cel mai mult sport.

Vezi AICI studiul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel