Urmărește emisiunea live


Studiu. Ce se întâmplă dacă mesteci gumă după masă?

Guma de mestecat folosită după masă v-ar putea ajuta să evitați cariile dinților, producând mai multă salivă și îndepărtând germenii nocivi, potrivit Daily Mail. 

Însă, oamenii de știință spun că aceasta nu trebuie să conțină zahăr.  Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au analizat 12 studii, care datează de 50 de ani. De asemenea, îndulcitori artificiali din guma fără zahăr, xilitol și sorbitol, pot ajuta la menținerea gurii noastre sterile. Ambii sunt gândiți să crească producția de proteine în sistemul imunitar care combate germenii care atacă dinții.

Efectul variantelor fără zahăr a fost dezbătut aprig. Studiile au arătat că poate preveni cariile dacă este mestecată îndeaproape după mese. Alți cercetători au sugerat faptul că gumele fără zahăr, cu arome de fructe pot eroda smalțul dentar - învelișul protector dur al dintelui.

Pentru a furniza dovezi mai concrete, cercetătorii King's College London au efectuat o analiză a studiilor publicate în anul 1970. Ei au identificat 12 lucrări care au explorat impactul gumei de mestecat fără zahăr asupra condițiilor de sănătate orală la copii și adulți. Studiul a descoperit că persoanele care au folosit gumă fără zahăr au o probabilitate mai mică cu 28% să dezvolte carii în comparație cu persoanele care nu mestecau deloc guma. Rezultatele au fost publicate în Journal of Dental Research.

Oamenii de știință spun că metoda ar putea fi în cele din urmă recomandată de NHS ca o modalitate de a proteja dinții persoanelor care riscă să dezvolte carii. Autorul principal, profesorul Avijit Banerjee, a declarat: „Atât stimularea salivei care poate acționa ca o barieră naturală pentru protejarea dinților, cât și controlul mecanic al plăcii care rezultă din actul de mestecat, pot contribui la prevenirea cariilor dentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel