Urmărește emisiunea live


Studiu. Ce riscă cei mai fanatici suporteri din punct de vedere al sănătății

Copa America: Finala Brazilia - Peru a stabilit noua campioană a Americii VIDEO
Copa America: Finala Brazilia - Peru a stabilit noua campioană a Americii VIDEO

Fanii care experimentează un nivel intens de stres, în timp ce își urmăresc echipa favorită, ar putea să facă un atac de acord, potrivit unor noi studii citate de BBC.

Studiul de la Oxford a testat saliva fanilor brazilieni în timpul înfrângerii istorice la Cupa Mondială din 2014. Acesta a găsit niveluri mari ale hormonului cortizol în timpul înfrângerii cu scorul de 7-1 în semifinala contra Germaniei. Acest lucru poate fi periculos deoarece provoacă creșterea tensiunii arteriale și încordarea inimii. Cercetătorii nu au găsit nicio diferență în nivelul de stres între bărbați și femei în timpul unui meci de fotbal, în ciuda preconcepțiilor că bărbații sunt mai atașați de echipele favorite.

În studiul lor, cercetătorii de la Universitatea din Oxford au urmărit nivelul cortizolului în saliva a 40 de fani înainte, în timpul și după trei meciuri din Cupa Mondială. Cel mai stresant moment a fost de departe semifinala. 'Fanii care sunt puternic legați sentimental de echipa lor experimentează cel mai mare răspuns fiziologic la stres atunci când urmăresc un meci', a spus dr. Martha Newson, cercetător la Centrul pentru Studiu de Coeziune socială, de la Oxford.

Nivelurile mari de cortizol pe o perioadă prelungită pot ridica tensiunea arterială. Cortizolul crescut poate, de asemenea, să le ofere oamenilor un sentiment intens de pericol sau spaimă. Cercetările anterioare au arătat o creștere a atacurilor de cord în rândul fanilor în zilele importante de meci, indiferent dacă susțin o echipă de club sau o echipă națională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel