STUDIU. Ce EFECT are MARIJUANA asupra CREIERULUI

Un studiu recent arată că persoanele care consumă marijuana au șanse mai ridicate de a supraviețui în cazul unor traume craniene grave decât cei care nu consumă.

În cadrul studiului realizat într-un spital, cercetătorii au observat că rata de mortalitate la pacienții care au suferit traume craniene și au fost depistați pozitiv cu tetrahidrocanabinol (THC), substanța activă din canabis, este mai mică decât a celor cu același tip de traume, dar fără urme de THC în sânge.

„Aceste rezultate se adaugă concluziilor la care au ajuns și alte studii, conform cărora principiul activ din canabis ar avea un rol neuroprotector", a susținut Dr. David Plurad, unul dintre autorii acestui studiu.

Astfel, pacienții care au consumat marijuana se confruntă cu un risc de deces cu 80% mai scăzut, prin comparație cu cei care nu consumau, conform rezultatelor centralizate în funcție de vârstă, sex, severitatea traumei suferite și tipul ei.

Citește și: Efectele grave ale antidepresivelor, aspecte mai puțin cunoscute



O posibilă problemă a acestui studiu este legată de faptul că testul privind prezența THC în organism nu poate indica dacă respectivul pacient este un consumator ocazional sau unul care consumă regulat. Un pacient poate fi testat pozitiv la THC după ce a fumat marijuana în urmă cu mai multe zile sau chiar săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel