Studiu blonde. Au sau nu IQ mai mic

Dacă nu am vorbi de o atitudine anecdotică, credința că blondele sunt mai „prostuțe” ar putea fi considerată o discriminare foarte gravă. Toți suntem însă conștienți că nu culoarea părului ne oferă inteligență.

Se știe că majoritatea bărbaților, adică peste 76%, aleg ca ideal de frumusețe blondele, aspect care a creat un fond de repulsie generală a femeilor brunete pentru „concurență”. Ar fi absurd să credem însă că aceasta este cauza principală a părerii negative cu privire la inteligența blondelor. Se poate spune doar că majoritatea femeilor brunete care pun foarte mult preț pe aspectele superficiale ale vieții acceptă mai ușor ideea că blondele sunt inferioare.

Le visează, dar nu le pot cuceri

Cercetările psihologilor au dovedit însă că aura negativă anecdotică ce plasează toate blondele pe un plan inferior nu este opera femeilor brunete "invidioase”. Un studiu recent efectuat la Universitatea Seattle a dovedit că originea anecdotică a inferiorității blondelor aparține bărbaților, mult mai invidioși pe frumusețea blondelor pe care le visează, dar nu le pot cuceri.

În marile orașe din SUA, majoritatea celor care recunosc că promovează umorul cu blonde sunt bărbații, iar un studiu asemănător desfășurat în Romania a arătat că bărbații sunt mult mai productivi în promovarea falselor imagini negative ale blondelor.

Citește și: BANCUL ZILEI: Două blonde își pun dorințe când cade o stea

Una dintre explicațiile oferite de psihologi constă în faptul că majoritatea bărbaților de peste 40 de ani au avut cel puțin o dezamăgire sentimentală legată de o iubită blondă. Atracția specială a bărbaților față de blonde datorită rarității lor explică și puternica reacție de teamă față de femeile cu aspect nordic, iar subconștientul impune astfel o acceptare a dorinței de răzbunare.

Teama de un element rar, care pare puternic, este întotdeauna foarte mare, iar această teamă este transformată deseori în ușoară repulsie, ceea ce face ca umorul cu blondele să prindă și să se răspândească rapid. Altfel spus, ar fi absurd să apară bancuri cu brunete sau bruneți, atâta timp cât majoritatea suntem bruneți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel