Studiu: Băuturi tip ceai cu câte 7 E-uri pe piața românească

Ceaiuri
Ceaiuri

Un studiu realizat pe băuturile răcoritoare tip ceai de pe piața românească arată că 35,71% dintre acestea au în conținut atât zahăr, cât și îndulcitori, în timp multe au în componență nu mai puțin de 7 E-uri.

Analiza a fost realizată pe 14 tipuri de produse, achiziționate în mod aleatoriu și anonim din supermarket-urile de pe teritoriul țării de către reprezentații Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons.

Problema E-urilor

Rezultatele acestui studiu relevă faptul că, din punct de vedere al numărului de E-uri, din cele 14 de tipuri de produse analizate:

  • - 28,57% au în conținut un număr de 2 E-uri;
  • - 35,71% au în conținut un număr de 3 E-uri;
  • - 21,42% au în conținut un număr de 7 E-uri.

Problema zahărului și a îndulcitorilor

Din punct de vedere al conținutului de zahăr și /sau îndulcitori, analiza prezintă următoarele:

  • - 35,71% dintre băuturile tip ceai studiate au în conținut atât zahăr, cât și îndulcitori;
  • - 28,57% au în conținut doar zahăr.

Conținutul de suc de fruct din concentrat:

  • - 64,28% – 0,1% suc de fruct din concentrat;
  • - 7,14% – 0,3 % suc de fruct din concentrat;
  • - 28,58% – nu au continutul de fruct specificat pe etichetă.

Vezi aici primele rezultate integrale ale studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel