Urmărește emisiunea live


Studiu: 75% dintre români, stresaţi din cauza serviciului. Femeile, cele mai afectate

Rezultatele unui studiu recent realizat de firma Ivox pentru Secom relevă că trei sferturi dintre români se declară stresaţi şi suprasolicitaţi din cauza locului de muncă, 80% dintre aceștia acuzând și simptome cauzate de aceste stări, precum oboseală excesivă şi îndelungată, probleme cu somnul şi migrene.

"Când se referă la propriile profesii, 75% dintre români se declară stresaţi şi suprasolicitaţi din cauza locului de muncă, în timp ce 10% indică un nivel intens al stărilor de stres şi suprasolicitare. Dintre aceştia, majoritatea au meserii precum profesor sau educator şi angajat în domeniul IT sau programator", se arată într-un comunicat al Secom, firmă specializată în importul şi comercializarea de suplimente alimentare, potrivit descopera.ro.

Aproape 80% dintre persoanele suprasolicitate la locul de muncă prezintă simptome ale afecţiunilor cauzate de stres, oboseală excesivă şi îndelungată (la 85% dintre persoane), probleme cu somnul sau migrene (65%).

Jumătate dintre români, epuizați din cauza locului de muncă   

Potrivit cercetării, 6 din 10 angajaţi consideră că stresul şi suprasolicitarea sunt consecinţe ale orelor de lucru din afara programului, inclusiv în weekend, ale lipsei de energie, ale proiectelor mari la care lucrează şi ale interacţiunii cu persoane dificile. 

Peste 50% dintre angajaţii români declară că se simt obosiţi sau epuizaţi din cauza locului de muncă, cele mai afectate fiind persoanele de sex feminin.

În acest context, specialiştii atrag atenţia că persoanele suprasolicitate se pot confrunta cu sindromul de oboseală cronică, semnele fiind oboseală intensă, dificultăţi de concentrare, tulburări de memorie, dureri musculare, articulare şi gastrointestinale, insomnie, migrene, depresie, alergii, tulburări hormonale, cadriovasculare, deficite imunitare, manifestări care persistă mai multe luni.

Care sunt cele mai solicitante meserii

Confrom studiului realizat în luna octombrie, pe un eşantion reprezentativ de 3.381 de respondenţi din mediul urban, cele mai solicitante meserii, potrivit studiului, sunt: medic, pilot, pompier şi profesor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel