Stilul de viaţă actual duce la creşterea numărului de persoane afectate de diabet

diabet
diabet

Diabetul zaharat (în special cel denumit de tip 2, bazat pe obezitate) creşte exploziv în întreaga lume, inclusiv în România, spun specialiştii Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. N.C. Paulescu.

Complicaţiile dramatice ale bolii, costurile, nenumăratele dificultăţi pe plan medico-social fac ca problema diabetului să fie de stringentă actualitate pentru întreaga societate umană, transmite Agerpres.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Diabetului (14 noiembrie), specialiştii Institutului subliniază că o contribuţie hotărâtoare la expansiunea acestei boli o au factorii din mediul ambiant, reuniţi sub titulatura "stilul de viaţă negativ al omului modern": alimentaţie dezechilibrată şi nesănătoasă, deficit de activitate fizică, stres, fumat, poluanţi, abuzuri de toate felurile, etc.

Lupta cu factorii menţionaţi poate reprezenta o cale reală de încetinire a progresivităţii diabetului zaharat. Medicii şi cercetătorii institutului sunt implicaţi în activităţi de cercetare axate pe screeningul tulburărilor de glicoreglare şi susţin acţiunile ce implică populaţia în vederea atenuării acestei pandemii de diabet zaharat.

În prezent sunt în tratament cu insulină aproximativ 200.000 de persoane, dar aceasta este o cifră deductibilă, nemaexistând o situaţie exactă, a spus prof. dr. Hâncu de la Institutul de Diabet din Cluj.

În ceea ce priveşte numărul de diabetici, acesta este de aproximativ un milion, iar numărul copiilor a depăşit 2.000 anul trecut. Problema copiilor cu diabet este o problemă delicată, a mai spus prof. Hâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel