Hawking: După "Particula lui Dumnezeu", fizica este mai puțin interesantă

Într-o intervenție  de la  Science Museum din Londra, Stephen Hawking a declarat că se declară dezamăgit de descoperirea "Particulei lui Dumnezeu", aceasta neimpresionând pe toată lumea.

Autor: Ariana Vasiliu 

Aflat la un eveniment în cinstea lansării expoziției Collider de la Londra, fizicianul  de 71 de ani, Stephen Hawking,  s-a declarat dezamăgit de aceasta descoperire și consideră că fizica ar fi fost mult mai interesantă dacă această particulă nu s-ar fi găsit, scrie Daily Mail.

Profesorul Hawking, laureat al Premiului Nobel,  a avut și un motiv personal pentru care s-a declarat nemulțumit de descoperirea "Particulei lui Dumnezeu". Am avut un pariu cu Gordon Kane de Universitatea Michigan cum că particula Higgs nu va fi găsită, dar am pierdut pariul și am pierdut o sută de dolari, a spus Hawking.

În timpul discuției, Hawking a dezvăluit și faptul că este singurul supraviețuitor ASL, vorbind și despre chiulul de pe vremea când era student la Universitatea din Oxford. A recunoscut că odată a calculat o mie  de ore de lucru în timpul celor 3 ani de facultate, ceea ce înseamnă în medie o oră pe zi de lucru.

Cu toate acestea, Hawking a continuat să studieze matematica şi cosmologia la Universitatea Cambridge, unde el este acum director de cercetare la Departamentul de Matematică aplicată şi fizica teoretică. De asemenea, profesorul a explicat și de ce crede în una dintre cele mai controversate idei din fizica de azi, Teoria M, conform căreia există mai multe universuri diferite, toate create din nimic.

,,Aceste universuri pot apărea în mod natural, din legea fizicii", a mai spus Hawking.

,,Fiecare univers are mai multe istorii posibile și mai multe stări posibile în diferite perioade de timp. Cele mai multe dintre acestea universuri vor fi diferite de universul nostru și nepotrivite pentru existența unei forme de viață. Doar câteva vor permite creaturilor ca noi să existe", a mai declarat Hawking.

Hawking și-a încheiat discursul, spunând publicului său ,, Amintiți-vă să vă uitați sus la stele, nu jos la picioare. Încercați să înțelegi ceea ce vezi și păstrați-vă curiozitatea despre cum a apărut universul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel