Stephen Hawking, avertisment pentru omenire. O civilizație extraterestră ar putea distruge Terra

Stephen Hawking a declarat într-un interviu acordat publicatiei El Pais din Spania că se teme de faptul că extratereștrii nomazi ar putea distruge Terra.

Stephen Hawking a a declarat pentru El Pais ca se teme ca extraterestrii ne-ar putea distruge si ca acest lucru ar putea fi mai rau decat atunci cand Cristofor Columb si-a facut aparitia in America.

"O asemenea civilizatie extraterestra foarte avansata probabil ca a devenit nomada, cautand sa cucereasca si sa colonizeze orice planeta poate gasi. Conform creierului meu matematic, doar cifrele in sine ma fac sa ma gandesc ca ideea unor extraterestri este perfect rationala. Adevarata provocare este sa ne dam seama cum ar putea fi acesti extraterestri." - a spus Hawking.

Citește și: Avertismentul lui Stephen Hawking: Ne mutăm în spațiu sau murim

"Este amuzant felul in care matematica te poate face paranoic. Chiar daca este o paranoia razonabila", noteaza editorii de la CNET. Iar faptul ca s-a descoperit apa in stare lichida pe Marte este - chiar si pentru mintile non-matematice - un semn ca, acolo, ceva este sau a fost viu.

Insa pentru matematicieni, totul se rezuma la o cursa in care asteptam sa vedem ce ne va distruge mai intai. Hawking este ingrijorat de faptul ca ne batem joc atat de mult de planeta noastra, incat va trebui sa o parasim la un moment dat.

"Cred ca supravietuirea rasei umane va depinde de abilitatea noastra de a gasi o noua casa undeva in Univers, pentru ca exista un risc tot mai mare de producere a unui dezastru pe Pamant." - spune el.

[citeste si]

Acest dezatstru ar putea fi unul al naturii. Sau ar putea fi nuclear. Sau de pe alta planeta. "Oricum, cert este ca ne asteapta un cosmar", mai spun cei de la CNET.

Rugaciunile, insa, nu ne vor ajuta, mai spune Hawking, care a amintit inca o data ca el nu crede in Dumnezeu. "Eu folosesc termenul Dumnezeu intr-un mod impersonal, asa cum o facea si Einstein pentru legile naturii", spune Hawking.

"Legile stiintei sunt suficiente ca sa ne explice originile Universului. Nu este necesar sa-l invocam pe Dumnezeu" - mai avertizeaza matematicianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel