Spălatul regulat pe dinți scade riscul bolilor de inimă

Spălatul pe dinți, de 3 ori pe zi, ar putea reduce riscul unui atac de cord, potrivit unui nou studiu, citat de Daily Mail.

Oamenii de știință din Coreea de Sud au examinat legătura dintre igiena orală și problemele cardiace. Studiul realizat a implicat 161.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani. Concluziile cercetărilor nu au luat în calcul factori, precum vârsta, sexul și situația financiară. Periajul frecvent al dinților, de cel puțin 3 ori pe zi, reduce bacteriile care trăiesc în cavitatea bucală, împiedicându-le să intre în fluxul sanguin. Acest fapt ar reduce cu 12% afecțiunile cardiace.

Autorul principal al studiului, dr. Tae-Jin Song, de la Universitatea Ewha Woman din Seul, a declarat: „Am studiat un grup mare pe o perioadă lungă de timp, ceea ce adaugă fermitate concluziilor noastre”. Cercetarea a fost publicată în European Journal of Preventive Cardiology. Alte cercetări au arătat că o igienă orală deficitară duce la bacterii din sânge, provocând inflamații în organism, care crează bătăi neregulate ale inimii și insuficiențe cardiace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel