Soluția Crin pentru guvernul Ponta

Crin Antonescu i-a făcut un compliment Angelei Merkel. Cică ar fi cel mai bun politician al Europei. Asta e... n-o fi nici prima, nici ultima minciună pe care trebuie s-o rostească un politician, în diplomație. Victor Ponta a fost, până acum, mult mai diplomat decât Antonescu. Putem, chiar, spune că își împărțeau sarcinile: unul ataca, pentru public, celălalt lăuda, că nu poți lupta pe două fronturi, și acasă și în Europa.

Așa că, dacă tot nu poți învinge Germania, soluția e mai multă cooperare, nu mai multă ceartă. Noi, oricum, nu avem încotro. Germania, dacă vrea să ne ajute, măcar pentru a avea unde să-și exporte autobuzele, nu văd de ce s-ar opune.

Care e, concret, soluția? Consilieri nemți. E corupție în vămi, trimiteți-ne vameși din Hamburg! Nu-s buni procurorii lui Pivniceru, dați-ne procurori din Berlin! Avem probleme cu fondurile europene, trimiteți la București experți din Essen, să mâncăm împreună o pâine.

Nu văd cum ar putea refuza guvernul Ponta o astfel de cooperare. Nici cum s-ar degreva Frau Merkel de răspundere.

Rușii ne-au trimis consilieri, când a fost să învățăm comunismul, și l-am prins așa de bine că nici acum nu l-am uitat definitiv. De ce să nu ne trimită Comisia Europeană consilieri de capitalism?

Așa cum se spunea pe vremuri la Radio Moscova, în loc să ne înjurăm, mai bine un cântec vesel să cântăm. Oricum, ”Was ist das?” e mai bun ca ”Davai ceas!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel