EXCLUSIV  Soluția anti-vacciniștilor pentru a scăpa de noul coronavirus e posibil să fie bună. Există o singură problemă

Am câteva întrebări pentru anti-vacciniști după noaptea de Revelion 2020.

Mă gândeam că românii s-au săturat de nenorocirea de an 2020, când am stat închiși în casă ca maimuțele la circ, și majoritatea se gândesc la vaccin pentru a scăpa de molimă. Dar am greșit. Uitasem de anti-vacciniști.

Am făcut o urare cuiva, în noaptea dintre ani, și, printre altele, am zis: ”să vină vaccinul mai repede să scăpăm de pandemie!” M-a întrebat surprinsă: ”Tu te vaccinezi??? Eu niciodată. Are repercusiuni în viitor. Crede în Dumnezeu și totul o să fie bine. Am auzit multă lume vorbind și avocați și spun că vaccinul ăsta nu e bun. Gândirea pozitivă face minuni. M-a ajutat mereu”.

Nu am să înțeleg de ce anti-vacciniștii îl bagă pe Dumnezeu în oala asta a lor. De ce și Dumnezeu ar fi anti-vaccinist? Românii au uitat proverbul ”Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n traistă”. Și cum nimic nu e fără Dumnezeu, rămânând în logica religioasă, deși nu înțeleg ce legătura are una cu alta, probabil Dumnezeu a ajutat știința să nu ne mai tratăm cu ceai de mușețel, să ne crească speranța de viață și să avem vaccinuri pentru multe boli.

Dar eu altceva nu înțeleg. Un om care vrea să se vaccineze este normal să vrea să-i impulsioneze și pe alții s-o facă. De ce? Pentru că toată lumea și-a pus speranța în vaccin. Ni se oferă altă soluție? Nu. Păi dacă nu avem altă soluție, cât mai vrem să stăm în casă, fără să ne bucurăm de viața pe care o știam înainte de pandemie? Și nu e vorba doar că avem chef să ne pupăm unii cu alții fără să ne fie teamă că ajungem ca Bogdan Stanoevici, dar uităm și că mulți români și-au pierdut locurile de muncă și trăiesc de pe o zi pe alta pentru că domeniile în care activau s-au dus în cap. 

Nu-i înțeleg, în schimb, pe anti-vacciniști. Dacă nu vrei să te vaccinezi, foarte bine, e perfect, e dreptul tău. Vaccinul nu este obligatoriu, chiar dacă Șoșoacă de la AUR v-a zis că Iohannis vrea să vă oblige să vă înțepați. Nu, nimeni nu vrea să vă modifice ADN și nici să vă schimbe creierul oricât de bun ar fi el. Creierul.

Revenind. Dacă nu vrei să te vaccinezi, perfect, dar de ce vrei să-i faci și pe alții să nu se vaccineze?! Dacă ești anti-vaccinist nu te bucuri că se vaccinează mulți alții, iar tu nu va mai fi nevoie să te vaccinezi? De ce dacă nu te vaccinezi simți nevoia să te lauzi cu asta? Crezi că salvezi planeta? Și anti-vacciniștii vin cu argumentul că ”am auzit avocați care spun că vaccinul nu e bun”. Păi să mergem la avocat când avem cancer, să mergem la avocat să ne scoată nervul de la măsea, să mergem la avocat când avem hemoroizi. Să încercăm la Șoșoacă, senatoarea AUR, că tot e avocat și s-a vaccinat cu, ceea ce ea numește, cel mai bun vaccin anti-Covid-19: horincă de Maramureș. 

Cine e în spatele anti-vacciniștilor nu știu, dar știu că dacă o arzi așa anti-vaccinist, anti-mască, anti-reguli ajungi senator, influencer etc. Și e bine că ies bani mulți din asta, în timp ce adepților tăi le rămâne doar speranța în Dumnezeu.

Și mai am ceva de întrebat. Anti-vacciniștii au băut băuturi carbogazoase, au mâncare parizer, crenvurşti, pâine albă? Au făcut vreodată sex fără prezervativ riscând să facă HPV, terminând cu un cancer de col uterin? Au făcut nopți albe? Au lucrat în stres? Ai băut alcool mai mult decât era cazul?

Dacă răspunsul la toate întrebările astea este afirmativ, atunci de ce îi sperie un vaccin? Dacă au băgat în ei crenvurşti, rezistă și la ”efectele adverse” ale vaccinului. Cu siguranță, nu veți auzi medici să vă recomande să mâncați parizer cu pâine albă, dar ați auzit medici care vă recomandă vaccinul. Dar uitasem... anti-vacciniștii se tratează la avocați.

Și mai am o întrebare care, de fapt, mi se pare cea mai importantă: bun, medicii vin cu soluția să scăpăm de coronavirus: vaccinul. Care e soluția anti-vacciniștor? E vreuna? Că o încercăm, înainte, și pe aia... Desigur, dacă există alta în afară de horincă de Maramureș.

Soluția anti-vacciniștilor pentru a scăpa de noul coronavirus e posibil să fie perfectă... Desigur, dacă ar exista și ar fi puțin mai rapidă decât vaccinul.

VEZI ȘI: Șoșoacă ”s-a vaccinat cu cel mai bun vaccin anti-Covid-19” / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel