Șoferul unei Tesla, mort în urma unui accident, raportase probleme cu sistemul Autopilot

Inginerul Apple ucis într-un accident fatal în zona Mountain View, California, raportase probleme cu sistemul.

Inginerul Apple ucis într-un accident fatal în zona Mountain View, California, în martie 2018, raportase problemele legate de sistemul Autopilot, a transmis Reuters. În alte drumuri de dinaintea celui care avea să-i curme viața, Walter Huang, cunoscut drept Wei Lun Huang, raportase că mașina a virat de pe autostradă, conform The Verge.

După accidentul fatal, fratele lui Huang a spus că acesta a vorbit despre comportamentul mașinii din timpul sesiunilor de condus autonom și a mărturisit că autoturismul a virat spre parapetul autostrăzii. După primul incident, Huang s-a plâns la reprezentanța Tesla, dar specialiștii nu au reușit să repete problema.

Autopilot defect

Tesla confirmase în trecut că Autopilot era activat în momentul accidentului care a dus la moartea inginerului. Compania a insistat că a fost vina lui Huang, care primise mai multe „avertizări de preluare a volanului", și că singurul mod în care putea să se producă tragedia era scenariul în care acesta nu era atent.

Familia lui Huang a dat în judecată Tesla, acuzând că Model X-ul a avut „hibe" de design, iar rapoartele accidentului au relatat că autoturismul a accelerat chiar înaintea impactului. Același raport a dezvăluit că mâinile șoferului nu erau detectate pe volan, la 6 secunde înainte de accident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel