Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice are un președinte nou

Maria_Mota
Maria_Mota

Prof. univ. dr. Maria Moţa a preluat de la sfârșitul lunii mai 2012 președinția uneia dintre cele mai importante societăți medicale din România - Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice - pentru un mandat de trei ani, până în 2015.

Personalitate marcantă şi apreciată în medicina românească, în mediul ştiinţific, prof. univ. dr. Maria Moţa este recunoscută ca unul dintre cei mai importanți diabetologi români ai momentului, dar și ca promotor al ideii de educaţie în diabet. Prof.univ.dr. Maria Moţa este o sursă credibilă şi legitimă de informare naţională pe domeniul diabetului, a nutriţiei şi a bolilor metabolice, fiind un lider de opinie în probleme ce ţin de diabet.

„Doresc să mulţumesc predecesorilor mei, care au condus Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice pe un traseu ascendent, făcând din aceasta un important pilon pe scena medicinei româneşti. Îmi doresc ca Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice să fie un partener activ în realizarea de programe de prevenţie şi educaţie în diabet, în promovarea valorilor medicale din zona diabetului, precum şi în creşterea vizibilităţii diabetologiei româneşti pe plan internaţional. De asemenea, societatea trebuie să fie un sprijin pentru centrele de diabet din ţară, prin intensificarea acţiunilor adresate atât medicilor, cât şi pacienţilor”, a declarat prof.univ.dr. Maria Moţa, Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

”Printre obiectivele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice se află îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu diabet zaharat sau cu alte boli de nutriţie şi metabolism. Urmărim reducerea impactului negativ pe care îl are această afecţiune asupra stării de sănătate a populaţiei din România”, a mai adăugat prof. univ.dr. Maria Moţa.

Noii vicepreşedinţi ai Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice sunt: dr. Cristian Guja (Vicepreşedinte pe probleme cu publicaţiile), conf. univ. dr. Romulus Timar (Vicepreşedinte pe probleme organizatorice).

Noii membri ai Comitetului director al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice sunt: conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereşiu, conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu, conf. univ. dr. Gabriela Roman, şef lucr. dr. Mihai Bogdan, conf. univ. dr. Adrian Vlad, în timp ce asist. univ. dr. Simona Popa este noul secretar al instituției.

Prof.univ.dr. Maria Moţa  - noul preşedinte al

Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

 

De la sfârșitul lunii mai 2012, prof.univ.dr. Maria Moţa preia mandatul pentru preşedinţia Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice – una dintre cele mai importante societăţi medicale din România.

 

Prof. univ. dr. Maria Moţa este o personalitate marcantă şi apreciată în medicina românească, în mediul ştiinţific fiind recunoscută ca unul dintre cei mai importanți diabetologi români ai momentului, dar și ca promotor al ideii de educaţie în diabet. Prof.univ.dr. Maria Moţa este o sursă credibilă şi legitimă de informare naţională pe domeniul diabetului, a nutriţiei şi a bolilor metabolice, fiind un lider de opinie în probleme ce ţin de diabet.

 

Doresc să mulţumesc predecesorilor mei, care au condus Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice pe un traseu ascendent, făcând din aceasta un important pilon pe scena medicinei româneşti. Îmi doresc ca Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice să fie un partener activ în realizarea de programe de prevenţie şi educaţie în diabet, în promovarea valorilor medicale din zona diabetului, precum şi  în creşterea vizibilităţii diabetologiei româneşti pe plan internaţional. De asemenea, societatea trebuie să fie un sprijin pentru centrele de diabet din ţară, prin intensificarea acţiunilor adresate atât medicilor, cât şi pacienţilor”, a declarat prof.univ.dr. Maria Moţa, Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

 

Prof. univ.dr. Maria Moţa a mai adăugat că: „printre obiectivele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice se află îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu diabet zaharat sau cu alte boli de nutriţie şi metabolism. Urmărim reducerea impactului negativ pe care îl are această afecţiune asupra stării de sănătate a populaţiei din România”.

 

Noii vicepreşedinţi ai Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice sunt: dr. Cristian Guja (Vicepreşedinte pe probleme cu publicaţiile), conf. univ. dr. Romulus Timar (Vicepreşedinte pe probleme organizatorice).

 

Noii membri ai Comitetului director al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice sunt: conf. univ. dr. Ioan Andrei Vereşiu, conf. univ. dr. Cristian Serafinceanu, conf. univ. dr. Gabriela Roman, şef lucr. dr. Mihai Bogdan, conf. univ. dr. Adrian Vlad.

 

 

 

 

Noul secretar al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice este asist. univ. dr. Simona Popa.

 

În luna mai 2011, prof. univ. dr. Maria Moţa a fost aleasă preşedinte al Societăţii Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, urmând să îşi continue activitatea în funcţia de preşedinte până în anul 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel