Urmărește emisiunea live


Șocant, la Festivalul Undercloud

O coincidență stranie face ca festivalul de teatru independent, aflat în plină desfășurare în Capitală, să programeze o piesă cu trimitere la mareșalul Antonescu, chiar pe 23 August.

Am fost, ca să folosesc un termen consacrat de presa momentului, șocat de trei lucruri, legate de Undercloud. În primul rând, m-a surprins că un asemenea festival există și rezistă. Este drept că trupele de teatru independent au început să prindă curaj, dar trăim o epocă sufocată de kitsch, de superproducții americane, de gigaplexuri în care se varsă publicul din mall-uri.

Trei spectacole pe zi, cu săli pline, inclusiv în cursul săptămânii- o performanță, atât a organizatorilor, cât și a spectatorilor. Este dovada că publicul din București nu s-a tâmpit deloc, în ciuda intenselor spălături pe creier cu brangelină, executate de cinema-ul mainstream.

Al doilea șoc l-am avut când am descoperit calitatea absolvenților de  UNATC. Dacă nu citeam programul, nu-mi dădeam seama că nu sunt profesioniști cu experiență.

Iar vineri, 23 August, am avut și surpriza de care aminteam. Piesa ”Clasa noastră”, de Tadeusz Slobodzianek, în regia Simonei Măicănescu, s-a jucat într-o zi din an în care românii ar trebui să își evalueze mult mai critic istoria. O dureroasă evocare a crimelor de război comise de polonezi, în timpul ocupației naziste, ”Clasa noastră” ar putea fi și o piesă despre unii români din vremea mareșalului Antonescu, dacă se schimbă numele personajelor.

P.S.

Festivalul de teatru independent Undercloud, ediţia a VI-a, 20-31 august 2013, include anul acesta  28 de spectacole de teatru, teatru-dans, teatru-acrobatic, spectacole lectură şi teatru-concert, care se desfășoară în fiecare seară la Muzeul Țăranului.

Printre actorii consacrați care participă în ediţia Undercloud 2013 se remarcă Horaţiu Mălaiele, Maia Morgenstern, Marian Ralea, Marius Manole, Ioana Pavelescu, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Cristi Iacob, Ilinca Goia, Mirela Zeta, Andreea Gramosteanu, Adriana Trandafir, Gabriel Fătu, Magda Catone, Claudiu Bleonţ, Andreea Bibiri, iar juriul este alcătuit din Sanda Manu (regizor), George Ivașcu ( actor), Anca Sigartău (actriță), Cristina Bazavan (jurnalist şi blogger).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel