SOARELE, imagine INEDITĂ realizată de NASA

Cu ajutorul Nuclear Spectroscopic Telescope Array, NuSTAR, experții NASA au reușit să realizeze o fotografie unică, prin detaliile ei, a Soarelui, informează Agenția spațială americană.

Decizia de a folosi NuSTAR pentru studierea Soarelui a fost luată în urmă cu aproape 7 ani, când proiectarea și construcția telescopului era în plină desfășurare, aparatul fiind lansat în spațiu în 2012.

"Inițial m-am gândit că ideea este absolut nebunească. Este unul dintre cele mai sensibile telescoape de acest gen construit vreodată de mana omului, iar menirea lui este de a studia cele mai îndepărtate colțuri ale Universului. De ce l-am folosi pentru a arunca o privire în curtea din spatele casei?", susține Fiona Harrison de la California Institute of Technology în comunicatul publicat de NASA.

Într-un final, oamenii de știință au ajuns la concluzia că exploziile roentgen de pe Soare, anticipate de teoreticieni, nu pot fi văzute decât cu ajutorul NuSTAR.

Citește și: Imagini spectaculoase care apar odată la câţiva ani: Zici că este o pătură - VIDEO 

Spre deosebire de alte instrumente din categoria sa, precum Chandra, NuSTAR poate supraveghea Soarele fără riscul de a-și deteriora sistemele de detectare. Prima imagine obținută de NuSTAR arată în detaliu petele de temperatură de pe suprafața astrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel