EXCLUSIV  Site-ul care îți arată dacă ești depresiv. Semne pe care le IGNORI pentru că ți se par normale

Prof. Univ. Dr. Dan Prelipceanu, cel mai bun psihiatru, a fost invitatul DC News în cadrul emisiunii ”Academia de Sănătate” unde a vorbit despre un site care îți arată dacă ești depresiv.

Depresiv.ro este un ajutor pentru oamenii care caută informații despre depresie și anxietate. Vorbim despre un proiect Inomedica care oferă sfaturi cu scop informațional pentru a educa și responsabiliza populația în vederea tulburărilor mintale și tratamentului care poate fi urmat în România.

"Doctorandul meu a făcut un site care se numește Depresiv.ro. Este deschis de mai puțin de un an și are peste 61.000 de utilizatori. Este un instrument care ajută, prin difuzarea cunoștințelor, a informațiilor despre depresie pentru a fi cunoscută din timp. (...) Site-ul Depresiv.ro are și o aplicație care conține o scală simplă, aplicabilă pe care ți-o poți autoadministra. Acest site te ajută să constați existența reală a unor simptome depresive și anxioase. Astfel, poți decide în consecință și te poți adresa medicului de familie care o să știe ce să facă", a zis Prof. Univ. Dr. Dan Prelipceanu la DC News.

[citeste si] 

Pentru multe persoane, depresia se poate croniciza sau poate deveni o afecțiune pe toată durata vieții, cu prezența a mai multor episoade. Poate să fie complet demoralizant atunci când îți dai seama că ți-a reapărut depresia și simptomele ei de tristețe, oboseală și iritabilitate.

Este important să înțelegi când depresia este pe punctul de a reveni ca să acționezi imediat:

Ia legătura cu terapeutul și vorbește despre simptomele pe care le-ai observat.

Schimbă tratamentul medicamentos doar dacă specialistul recomandă acest lucru.

Mai jos, găsești informații despre semnele care indică reapariția depresiei ca să știi când un episod este aproape.

1. Mai mult decât o zi proastă

Cum poți să-ți dai seama că este vorba de depresie și nu doar o perioadă proastă și tristă?

Trebuie să-ți pui anumite întrebări în legătură cu evenimentele din viața ta:

Ești trist pentru ceva ce s-a întâmplat la birou?
Sunt probleme cu partenerul de viață?
Pot fi doar momente solitare de tristețe, dar dacă te simți fără speranță, simți că vrei să plângi fără motiv și parcă ești gol în interior, pe o durată mai mare de 2 săptămâni, atunci s-ar putea să fie vorba despre un episod de depresie.

2. Vrei să te izolezi

Eviți în mod activ să-ți părăsești casa? Te simți ca și cum cea mai scurtă conversație este mult prea dificilă? Te izolezi social când un prieten vrea să te scoată în oraș? Faptul că nu mai vrei, nu-ți face plăcere, să socializezi cu prietenii este un semn al depresiei.

Un grup de suport nu este doar un mod sănătos de a menține depresie departe, dar și un factor foarte important pentru a duce o viață împlinită.

Citiți mai multe detalii pe Depresiv.ro.

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel