Singapore RENUNȚĂ la Zoom. Atacuri în timpul școlii online

Profesorii din Singapore nu mai au voie să folosească aplicația Zoom, după „un incident foarte serios" survenit în timpul unor cursuri online.

Profesorii din Singapore nu mai au voie să folosească aplicația Zoom, după „un incident foarte serios" survenit în timpul unor cursuri online, conform BBC.

Singapore a trebuit să închidă școlile miercuri, după ce numărul cazurilor de coronavirus a început să crească.

Însă, o mamă din țara asiatică a transmis că, în timpul lecției de geografie a fiicei sale, doi hackeri au intrat în conferință, au arătat imagini obscene pe ecran, apoi le-au cerut fetelor să facă gesturi necuvenite.

Zoom a declarat pentru BBC că compania este „profund supărată" de incidente. Firma a schimbat setările standard pentru educația de acasă și a transmis profesorilor un ghid pentru a-și securiza „clasele virtuale".

Ce s-a întâmplat mai exact

Părinții au raportat presei locale incidentele care au avut loc în ora de geografie a unei clase de prim an din ciclul gimnazial

Aproximativ 39 de elevi erau în timpul orei când transmisiunea a fost spartă, după care „doi bărbați albi" au pătruns în conferință și au făcut comentarii obscene. Ora a luat sfârșit imediat.

„Învățământul de acasă trebuie să fie un loc sigur", a spus un părinte pentru Straits Times. „Știu că este greu de intervenit, dar, ca părinte, mă simt foarte îngrijorat".

Reacția guvernului

„Sunt incidente foarte serioase", a spus membrul diviziei de tehnologie educațională a guvernului, Aaron Loh. „Ministerul Educației investighează amândouă spargerile și va oferi un raport poliției, dacă este nevoie".

„Ca măsură de precauție, profesorii noștri vor suspenda utilizarea Zoom, până când aceste probleme de securitate vor fi rezolvate", a mai transmis Loh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel