EXCLUSIV  Simona Halep, povestea tristă pe care nu a spus-o nimănui

Zilele trecute Simona Halep a facut o fotografie alaturi de tatal ei, care a primit zeci de mii de like-uri din toata lumea. Imaginea ascunde însa o poveste tristă. 

Mai exact, numărul 1 mondial s-a fotografiat pe stadionul Farul din Constanța, orașul natal al Simonei, iar descrierea fotografiei spune totul: Locul unde a început totul.

Este locul unde a început totul și pentru un alt număr unu din sportul românesc: Gheorghe Hagi. Din păcate pentru cei care nu știu sau nu au privit fotografia cu atenție (dar o pot face acum), în spatele Simonei Halep se vede o ruină, un stadion plin de buruieni, în care inclusiv în tribune au început să crească diverse plante și chiar copaci.

Situația este de-a dreptul dezastruoasă, câțiva sportivi plângându-se că în baza sportivă au apărut inclusiv șobolani, asta pe vremea când încă mai erau doritori care se încumetau să facă puțină mișcare. Defuncta FC Farul a fost reînviată de suporteri sub numele de SSC Farul Constanța, care este acum nevoită să joace la Techirghiol în liga a III-a.

Da, este adevărat, stadionul pe care a debutat Gheorghe Hagi este plin de șobolani, iar orașul care i-a dat de asemenea sportului pe Catalina Ponor, Simona Amânar, Andrei Pavel, Eliza Samara, sau de ce nu, chiar Denis Alibec nu mai are un stadion care să răspundă unor minime condiții de igienă.

Povestea tristă a stadionului a ajuns chiar subiect de manevre politice la nivel local, dar v-o spun imediat dupa ce urmariți aceste fotografii, care arată o realitate cruntă:

(w670)

(w670)

(w670)

Nu vreau să plictisesc pe nimeni, nu pe toți îi interesează în mod special fenomenul fotbalistic, dar aici putem vorbi despre un simbol sau de o componentă esențială a unui oraș cu 300 000 de locuri: o bază sportivă cu minime condiții. Cum ne place în mod special să prețuim oamenii doar după ce nu mai sunt, vă propun un exercițiu simplu de imaginație: cam cât o să valoreze peste 100 de ani stadionul din Constanța, unde a debutat Hagi?

Să vă spun cât de scurt pot povestea stadionului: FC Farul a fost preluată de un anume patron Giani Nedelcu cu tot cu stadion (în administrare). În scurt timp, afacerea s-a dovedit o căciulă prea mare, Farul s-a desființat, iar stadionul nu a mai fost întreținut deloc, în ultimii ani degradându-se accelerat.

La Constanța a urmat în scurt timp debarcarea lui Radu Mazare, iar ștafeta a fost preluata de viceprimarul PSD Decebal Făgădău. În ultima perioadă lucrurile s-au mișcat mai mult pe hârtie, noua echipă SSC Farul primind ceva bani, iar până ca stadionul să fie preluat de Consiliul Local, la mijlocul anului vă povesteam o altă întâmplare fabuloasă pe care o puteți reciți AICI. Opozița PNL-istă nu a fost de acord ca Primăria (mă rog, Consiliul Local) să preia stadionul spre reabilitare pentru că viitorul posibil candidat al liberalilor la Primăria Contanța este membru în Consiliul Județean, iar pe lângă piedica pusă actualului primar, liberalii, în speță un anumit liberal constănțean ar fi dorit ca instituția județeană din care face parte să o preia în administrare pentru a-și putea aloca meritele ceva mai târziu în campania electorală. Un duel surd și inutil din care doar constanțenii au de pierdut.

Constanța nu a rupt gura târgului în materie de miniștri de-a lungul timpului, însă au fost momente favorabile cu Sevil Shhaideh ministru al Dezvoltării, cu un Guvern PSD care ar fi putut colabora cu conducerea social-democrată locală pentru refacerea stadionului, sau poate pe modelul Craiovei, construirea unuia nou. Astăzi, ca niciodată, orașul de la malul mării dă nu mai puțin de trei miniștri: Ionuț Mișa, Felix Stroe și Mircea Titus Dobre.

Olguța Vasilescu a reușit să dea Craiovei un stadion complet nou, doar din postura de primar, pentru că și-a dorit și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru asta. L-a inaugurat recent, din postura de ministru al Muncii.

Sunt oare speranțele în zadar?

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel