Sezonul de toamnă. Ce nu trebuie să lipsească din dietă. Rolul Vitaminei D, vitamina soarelui

Andrei Itu / 02 oct 2019 / 02:01 Salveaza PDF Comentarii
Toamnă
Toamnă

Odată cu începerea toamnei, Vitamina D nu trebuie să lipsească din dieta noastră, potrivit Daily Mail.

Sezonul de toamnă - iarnă face ca razele soarelui să fie tot mai rare, fapt care poate aduce carențe în sistemul nostru imunitar. În consecință, între octombrie și martie, trebuie să obținem mai multă vitamina D în dieta noastră. Cu toate acestea, este dificil să obții suficientă vitamina D doar din alimente. În urma sfaturilor din partea Public Health England, Serviciul Național de Sănătate (NHS) recomandă tuturor celor cu vârsta de peste cinci ani să ia în considerare luarea unui supliment care conține 10 micrograme (μg) de vitamina D.

Importanța Vitaminei D

 

Vitamina D contribuie la sănătatea mușchilor și a oaselor. Aceasta permite absorbția normală a calciului și fosforului, contribuie la menținerea oaselor normale și joacă un rol în menținerea sănătății dinților. De asemenea, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la menținerea funcției musculare normale și contribuie la nivelurile normale de calciu din sânge. Alimentele naturale bogate în vitamina D includ pește gras, uleiuri de pește, ficat și ouă. Alte alimente precum margarina, laptele praf și cerealele pentru micul dejun sunt adesea îmbogățite cu vitamina D în Marea Britanie.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26