EXCLUSIV  Sevil Shhaideh și Rovana Plumb convocate de urgență la Guvern

Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale și Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, sunt convocate de premierul Mihai Tudose, miercuri,   la Guvern.

Potrivit unor surse guvernamentale, convocare celor doi miniștri are la bază  probleme legate de simplificarea procedurilor privind accesarea fondurilor europene. De asemenea, prmierul este decis să urmărască personal modul cum sunt absorbite fondurile venite de la UE.

Rovana Plumb și Mihai Tudose s-au aflat zilele trecute la Bruxelles, unde pe agenda acestora s-a aflat și deblocarea  a 600 de milioane de euro pentru mediu și infrastructură.

"O veste bună este că prin eforturile întregii delegaţii - şi nu sunt numai eu la Bruxelles, sunt miniştri, ca să încep cu doamna Rovana Plumb, domnul ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa (...), domnul ministru Victor Negrescu - s-a reuşit ca, săptămâna aceasta, să se deblocheze 600 de milioane de euro prin acele celebre autorităţi de management, care încep să fie validate. E un prim semn bun. (...) De la 1 ianuarie, încercăm să descâlcim şi să implementăm aceste lucruri după guvernarea din 2016, care a avut absorbţie (...) zero şi n-am găsit nicio autoritate de management în funcţiune", declara, marți, Tudose la Bruxelles.

O altă temă a convocării celor doi miniștri  este și cea legată de construirea spitalelor regionale, acestea fiind prevăzute în programul de guvernare al PSD.

[citeste si]

Premierul a făcut la Bruxelles referire şi la deblocarea fondurilor pentru proiectul care vizează construirea a trei spitale regionale. "Aşteptăm proiectul de la Banca Europeană de Investiţii până în septembrie. (...) Angajamentul nostru este ca din septembrie până la terminarea anului să terminăm şi noi procedurile de achiziţie publică, pentru ca, de la anul, să înceapă lucrările efectiv".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel