Semne bune dinspre “tricolori”

catalin anton
catalin anton

Ei bine, da! Parcă începe să se vadă luminiţa de la capătul tunelului cu naţionala noastră de fotbal. Nu, nu trebuie să ne entuziasmeze rezultatul de 3-1 în faţa unei echipe, Grecia, calificată la Campionatul European din 2012, dar parcă atitudinea „tricolorilor” a fost alta marţi seară. Spre deosebire de partida cu Belgia, au fost mult mai îndrăzneţi.

Să nu fie doar o pâlpâire palidă a unei flăcări care s-a stins de câţiva mulţi ani buni. Ce este cert, grecii nu au prea mişcat în faţa noastră. Jocul defensiv al întregii echipe pregătită de antipaticul Victor Piţurcă (nici el nu suferă presa!) a funcţionat ceas. Din această cauză nici nu putem să ne dăm seama dacă portarul Cristian Belgrădean mai merită sau nu să fie convocat, pentru că nu a avut ce apăra. Asta ca să mai glumim puţin. Până şi faptul că am faultat mai mult decât adversarii spune ceva despre felul cum au abordat meciul ai noştri. Şi la şuturi la poartă am stat mult mai bine.

Test util, dacă am respecta limba de lemn a fotbalului nostru scump şi drag. Doar că tot vechii componenţi ai lotului au scris istoria partidei. De Gabi Torje nu cred că se mai îndoia nimeni. Cristi Tănase a-nebunit, pur şi simplu. Nu ştim ce a păţit, dar dă nişte goluri în ultimul timp, ceva de speriat. Cel cu grecii, l-a desenat după o pasă a „lentului” Marius Niculae, convocat de Piţurcă în ultimul sfert de ceas. Doar Alexandru Chipciu, cvasidebutantul, este o surpriză plăcută la naţională, că la FC Braşov îl ştiam. E o soluţie pe banda stângă!

Nu a prea impresionat deloc mijlocaşul gorjean Mihai Pintilii, care nu şi-a găsit locul nici cu Belgia, nici cu Grecia, iar gălăţeanul Ionuţ Neagu mai are de mâncat mult pentru a fi de naţională.

Şi uite că există viaţă la naţională şi fără Mutu, ceea ar trebui să-l pună pe gânduri pe „Briliant”. Apărarea este OK fără Gabi Tamaş, şi chiar fără Cristi Chivu. Sunt ceva semne bune, dar să aşteptăm „oficialele”. Acolo, cu siguranţă, va fi infinit mai complicat. Că se joacă pe puncte. Numai să nu-şi ia nasul la purtare băieţii. Prea multe soluţii sunt, dar cu cei convocaţi acum, la care să se mai lipească un Săpunaru de FC Porto şi chiar un Adi Mutu, poate să emitem ceva pretenţii în următoarele calificări. Pentru că de la ”tineret” nu prea vine nimic. E vai şi amar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel