Secretul pentru cucerirea unei partenere, un însoțitor de nădejde

curcan
curcan

Oamenii de știință au reușit să descifreze secretul cuceririi unei partenere dorite: calitatea prietenului însoțitor.

O cercetare efectuată pe curcani sălbatici în timpul sezonului de împerechere, realizată de oameni de știință de la University College London şi de la Universitatea Oxford, reliefează faptul că masculii însoţiţi de alții masculi subordonaţi au succes mai mare în a-şi găsi o parteneră de sex opus, scrie The Telegraph, potrivit descopera.ro.

Deşi unii deveneau dominanţi şi capul lor căpăta o culoare roşie foarte vizibilă, alţi masculi deveneau subordonaţi, afişându-se în faţa femelelor, dar fără a încerca să se împerecheze.

De ce trebuie să fie cât mai atractivi masculii subordonați

Masculii subordonaţi, de regulă fraţii celui dominant, joacă un rol de susţinere pentru masculul dominant în procesul de atragere a femelelor.

Acest comportament este provocat de schimbări în genele masculilor subordonaţi - activitatea genelor masculine scade, iar cea a genelor feminine creşte, susțin cercetătorii, potrivit cărora acest lucru ajută la transformarea masculilor subordonaţi în însoţitorii perfecţi pentru fratele lor dominant.

„Există dovezi ce atestă că masculii dominanţi ce sunt înconjuraţi de mai mulţi masculi subordonaţi atrăgători tind să atragă mai multe femele. Femelele se uită şi la fraţi atunci când se uită la masculul dominant. Acest lucru le oferă o perspectivă mai amplă asupra a ceea ce obţin din genele potenţialului partener. Masculii subordonaţi nu contestă masculul dominant, însă dacă acesta moare sau este luat din grup, atunci toţi masculii subordonaţi se luptă pentru a deveni cel dominant”, explică profesorul Judith Mank, genetician la University College London şi totodată coordonatorul acestui studiu. „Apoi, câştigătorii se schimbă, iar acest proces implică mii de gene”, a mai spus specialista.

Descoperirile făcute în rândul curcanilor ar putea explica o parte din diferenţele de masculinitate întâlnite la oameni, consideră profesorul Mank.

„Atractivitatea sexuală variază foarte mult între indivizii de acelaşi sex. Aceste diferenţe pot avea un impact semnificativ asupra gradului de succes pe care un individ îl are cu sexul opus. În acest studiu am arătat că frumuseţea masculină este un rezultat al modului în care îţi foloseşti genele şi nu diferenţa între gene în sine. Nu este o diferenţă mare în câteva gene, ci o diferenţă subtilă în mai multe gene. Chiar dacă oamenii nu au tipuri clare dominante şi subordonate, şi la noi se întâlnesc numeroase dimorfisme sexuale - adică unii indivizi sunt mai atrăgători pentru sexul opus decât ceilalţi”, a explicat geneticianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel