EXCLUSIV  Secretul machiajului buzelor. Make-up artistul Mirela Vescan: A da contur folosind doar rujul este o virtute

Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Se apropie sărbătorile și în mod implicit, pentru doamne și domnișoare, machiajul pentru ocazii speciale a devenit o prioritate.

”Am ajuns la concluzia că nu trebuie să iei în considerare tot ce se întâmplă în jur. Tu trebuie să îți faci sezonul, tu arăți bine, tu trebuie să te aranjezi, tu îți dai drumul la viață mai departe”, a fost discursul de debut în emisiunea "Mi-Th influencer: Machiajul pentru sărbători cu Mirela Vescan și Thea Haimovitz", transmisă de DC News.

De obicei lumea scoate un ruj, iar în cazuri fericite acel ruj este prevăzut cu o pensulă. În machiaj conturarea buzelor este foarte importantă. Ce anume trebuie să alegem la sfârșit de an 2022 pentru conturarea buzelor, ne-a sfătuit make-up artistul Mirela Vescan:

”E mult de vorbit. În ultimii zece ani au explodat rețelele sociale și spre bucuria mea machiajul a înflorit. Creionul de buze a fost cumva scos la pensie pe rețelele sociale. În orice magazin te duci vei găsi o gamă largă cu nuanțe superbe de creioane pentru conturul buzelor. Creionul pentru contur are câteva roluri foarte importante. În primul rând evidențiază o gură foarte frumoasă, echilibrează asimetriile, asigură acuratețea machiajului și crește rezistența rujului pe buze, pentru că nu toată lumea iubește texturile liquid mat, pentru că atunci când se iau de pe buze, se iau cu tot cu piele. Dacă îți hidratezi buzele în fiecare seară îl poți folosi”, a declarat Mirela Vescan.

Mirela Vescan: A da contur folosind doar rujul este o virtute

”S-a dezvoltat foarte mult industria de chirurgie estetică de volumizare a buzelor și am văzut că sunt foarte multe buze nereușite care nu mai au contur și pe care a fost folosit rujul direct, mai ales acesta liquid mat. A da contur folosind doar rujul este o virtute, este foarte greu, de aceea noi folosim pensule speciale. Din pensulă putem să dăm contur fără a folosi creion”, a mai adăugat Mirela Vescan.

”Textura unui creion de buze care este cerată nu are nicio legătura cu textura rujului mat. Ele când se întâlnesc nu fac casă bună. Trebuie să ținem cont de un lucru: filmările sau fotografiile HD. Dacă eu folosesc un creion de buze și un ruj deasupra de tipul liquid mat, cumva fotografia poate să evidențieze diferența de textură. Deci, cumva s-a renunțat la creion pentru a da bine”, mai spune Mirela Vescan.

Mai multe secrete despre conturarea buzelor, împărtășite de make-up artistul Mirelșa Vescan, puteți afla urmărind înregistrarea emisiunii de mai jos: 

Citește și:

Cum se aplică corect rujul în funcție de textura sa. Sfaturi și trucuri

Mat, strălucitor, cremos, există atât de multe moduri de a aplica rujul, mai ales în funcție de finisajul lor. Pentru unele tipuri și pentru a crea anumite efecte pe buze, de fapt, vârfurile degetelor sunt suficiente, în alte cazuri veți avea nevoie de pensulă și corector, iar în alte cazuri direct rujul, potrivit unui articol scris de publicația Di Lei.

Cum se aplică rujul mat sau opac

Rujul opac sau mat este poate cel mai ales deoarece permite multe tipuri de aplicare și pentru a recrea diferite efecte. Acest tip de ruj se poate aplica direct din  stick sau, în funcție de consistența lui, îl poți aplica utilizând o pensulă. Important este să îl aplici când machiajul este deja terminat dar înainte de a aplica pudra pe față.

Procedând astfel, în caz de pete sau inexactități, puteți corecta eventualele erori cu o pensulă și puțin corector, apoi treceți pudra și fixați tot machiajul. Un truc pentru a aplica rujul mat cu ușurință și pentru a evita petele este să conturezi buzele cu un creion de aceeași culoare mai întâi, iar apoi să aplici rujul, pentru a avea un ghid. Procedând astfel, vei evita ca rujul să se strecoare între pliurile buzelor, mai ales dacă nu ai un contur atât de bine definit în mod natural.

Dacă vrei un efect foarte definit și precis, poți aplica rujul mat direct cu o pensulă de buze. Acest lucru vă va oferi mai mult control asupra formei și va fi mai greu să faceți greșeli ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel