Schimbare în GOOGLE CHROME. Nu se va mai putea întâmpla asta

Browser-ul Google Chrome va începe să blocheze reclamele care consumă resurse suplimentare din august, a anunțat compania.

Browser-ul Google Chrome va începe să blocheze reclamele care consumă resurse suplimentare din august, a anunțat compania, conform The Verge. Astfel, măsura va avea ca efect o durată de viață mai lungă a bateriei, dar și o reducere a datelor consumate pe fiecare site.

„Am descoperit recent că o fracțiune din 1% dintre reclame consumă o proporție prea mare de resurse ale dispozitivului, precum baterie sau date mobile, fără ca utilizatorul să cunoască acest lucru", a spus managerul de produs din echipa Chrome, Marshall Vale.

Reclame cu scopuri rele

„Aceste reclame (precum cele care minează pentru criptomonede, sunt prost programate sau neoptimizate pentru consumul de date) pot descărca bateria, supraîncărca rețelele și așa solicitate și pot costa bani", a continuat el.

Dacă o reclamă consumă prea multe resurse, Chrome va afișa o eroare în locul în care s-ar fi aflat reclama. Utilizatorii care au ultima versiune de Google Chrome pot bloca deja aceste reclame, prin funcția „Heavy Ad Intervention", însă funcția va deveni standard de la finalul lunii august 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel