Scandal în Parlament la audierea ministrului de Finanțe, Darius Vâlcov

Este scandal în Parlament la audierea ministrului propus pentru Finanțe, Darius Vâlcov, potrivit România TV.

Cătălin Striblea a spus la România TV că "e o situție normală. Faptul că dl Vâlcov a primit niște întrebări e un mare plus pentru ei. Acum nici PNL, nici PDL n-au chef să intre la guvernare, așa că trebuie să mimeze opoziția și să dea impresia că se întâmple ceva, ne chinuim aici să arătăm că o să fie bine. Guvernul o să treacă cu ușurință, oamenii ăștia se fac că muncesc și l-au prins pe Vâlcov".

Audierea lui Darius Vâlcov a durat mai bine de jumătate de oră. În acest timp, cinci miniștri au primit aviz favorabil. În cazul lui Darius Vâlcov s-au încins spiritele.

În comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului, Darius Vâlcov a spus că își propune să fie dezbătute Codul Fiscal și Codul de procedură fiscală cu mediul de afaceri și mediul politic și să  promoveze un Cod Fiscal care să se aplice din 2016 și să vizeze o perioada de cinci ani. "Forma (celor două coduri — n.r.) pe care o vom definitiva (cu mediul de afaceri și cel politic — n.r.) mi-aș dori să cuprindă următorii cinci ani de zile. Aș vrea ca acest acord, acest pact fiscal, să fie unul valabil pe cinci ani de zile și de aceea am nevoie atât de sprijinul dumneavoastră politic, cât și de sprijinul mediului de afaceri, a afirmat Vâlcov, potrivit Agerpres

Ministrul delegat pentru Buget a mai spus că, în perioada 15 mai-15 iulie, vor începe discuții cu partenerii sociali pentru un plan de salarizare pentru doi ani de zile, 2016 și 2017.

Darius Vâlcov a fost validat pentru postul de ministru al Finanţelor, în comisiile de specialitate, cu 18 voturi "pentru" și 10 voturi "împotrivă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel