Şase sfaturi pentru reducerea consumului de carburant

benzina
benzina

Având în vedere scumpirea carburanților din ultima perioadă, tot mai mulți oameni se gândesc cum ar putea să consume mai puțină benzină. 1. Folosește maşina mai rar

Deși este cel mai logic sfat, mulți dintre șoferi nu îl urmează. Încearcă să combini șofatul cu mersul pe jos, cu bicicleta sau mijlocul de transport în comun.  De exemplu,  poți merge cu mașina până la un punct de unde ai putea merge pe jos până la destinație sau ai putea folosi mijloacele de transport în comun.

2. Mergi cu trapa închisă

Dacă ai trapă deasupra, nu o ține deschisă dacă nu este nevoie

2. Curăță mașina

Fă curat în mașină. Nu ar trebui să ai nicio greutate în plus.

3. Verifică-ți cauciucurile

A grijă ca anvelopele să fie umflate cum trebuie.  Cauciucurile dezumflate exercită o forță de frecare mai puternică și motorul ”muncește” mai mult.

4. Reglează-ți motorul

Un motor bine întreținut este mai eficient. Dacă nu te preocupă întreținerea motorului, măcar regelază-l din când în când.

5. ”Repară” șoferul

Dacă în cartea tehnică scrie că mașina ta consumă 10 litri la suta de kilometri, iar tu observi că se duc 15 litri, înseamnă că automobilul are probleme la pedala de accelerație.. și anume piciorul tău. De exemplu, în cazul celor care folosesc cutie manuală, dacă merg subturat prea mult timp vor observa că accelerația este minimă, chiar și cu pedala la podea, dar consumul este mare.

6. Învață să anticipezi fluența traficului

Invață să anticipezi fluența traficului în timp ce șofezi. Lasă  mai multă distanță între tine și mașina din față. Un șofat fluent, scade consumul și este mult mai plăcut. Când conduci la vale, ia piciorul de pe accelerație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel