Șase lucruri pe care să NU le faci pe Facebook dacă nu vrei să fii amendat sau condamnat la închisoare

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Vezi care este lista faptelor pe care nu ar trebui să le comiți pe Facebook, asta dacă nu vrei să fii amendat sau condamnat la închisoare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât recent că deschiderea unui cont pe Facebook sau pe o altă rețea de socializare folosind datele altei persoane se consideră fals informatic, infracțiune care în România se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, scrie Avocat.net.

Totuși, crearea unui cont fals nu este singura faptă pentru care puteți fi pedepsiți. Nu ar fi cazul nici să intrați pe contul altcuiva, fără permisiunea persoanei în cauză. Asta pentru că fapte penale sunt considerate și accesarea contului de Facebook al altcuiva fără permisiune. Nici să modificați parola unei alte persoane nu aveți voie. 

Este pedepsită și înșelăciunea pe Facebook. O persoană a fost condamnată la 2 ani închisoare după ce a mințit că oferă haine de o anumită marcă, la un preț cu mult sub cel de magazin, cerând un avans înainte de livrarea produselor. Puteți fi amendați și dacă jigniți o altă persoană, în urma mesajelor postate. Considerând Facebook spațiu public, s-ar putea ca cineva să răspundă și pentru alte fapte, cum ar fi dacă discriminați pe cineva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel