Săpunuri pe care mulți români le folosesc, INTERZISE. Decizia autorităților

Reclamele ne anunță că săpunurile antibacteriene sunt bune, dar unii specialiști spun că aceste produse ne pot face mai mult rău decât bine.

Aceasta este concluzia la care a ajuns Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) care a interzis săpunurile antibacteriene în SUA. 

Dr Janet Woodcock, directoarea centrului FDA, a spus: "Oamenii ar putea crede că produsele pentru spălat antibacteriene sunt mai eficiente şi previn răspândirea germenilor, dar nu avem nicio dovadă clară că sunt mai bune decât săpunul simplu cu apă".

Noua regulă se aplică oricărui săpun sau produs antiseptic care conţine unul –sau mai multe - dintre cele 19 ingrediente interzise. Printre acestea se numără triclocarbonul şi triclosanul.

[citeste si]

Nu sunt afectate de interdicţie dezinfectantele de mâini şi şerveţele umede pe bază de alcool– pe care FDA încă le investighează.

FDA a acordat fabricanţilor un termen de un an pentru a-şi retrage produsele de pe piață, scrie BBC Mundo. Săpunurile antibacteriene sunt folosite pe scară largă și în România, dar decizia FDA privește doar SUA.

NOTA REDACȚIEI - Poza are titlu ilustrativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel