Sanador, investigații complexe decontate prin Casa de Asigurări

Sanador oferă pacienţilor posibilitatea de a beneficia de investigaţii de scintigrafie decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. Astfel, în cadrul Departamentului de Medicină Nucleară al Centrului Oncologic Sanador se pot efectua următoarele tipuri de scintigrafii decontate prin CASMB: scintigrafie osoasă localizată / completă, scintigrafie tiroidiană, scintigrafie paratiroidiană şi scintigrafie renală. 

Scintigrafia reprezintă un examen non-invaziv de medicină nucleară, cu ajutorul căruia se pot diagnostica și evalua, încă din primele stadii, afecțiuni grave, precum cele din sfera oncologică, endocrinologică, neurologică, dar nu numai. Investigaţia permite obţinerea unui diagnostic de precizie, informațiile fiind mult mai complexe, morfologice și de metabolism, uneori nedetectabile la alte examene imagistice.

“În cadrul Sanador, pacienţii pot beneficia de examinări scintigrafice de înaltă calitate, efectuate de o echipă medicală cu experienţă, cu ajutorul tehnologiei SPECT/ CT, ce are la bază utilizarea unui echipament de ultimă generație - aparatul Siemens Symbia Intevo Bold. Acesta reprezintă o platformă ultra-performantă, care asigură acuratețea investigației cu o doză minimă de iradiere. Investigaţiile de medicină nucleară au un rol indispensabil în obținerea unui diagnostic sigur, stabilirea planului optim de tratament pentru pacient, precum și în monitorizarea leziunilor și evaluarea răspunsului la tratament, în cazul pacienților oncologici”, a declarat dr. Ruxandra Vlădescu, Medic Primar Radiologie și Imagistică Medicală, Medicină Nucleară, Șef Departament Medicină Nucleară, Centrul Oncologic Sanador.

Cum se desfășoară procedura

Procedura este una non-invazivă şi nedureroasă. Pacientului i se administrează intravenos o substanță radioactivă numită “trasor”, care se distribuie la nivelul organului ce urmează a fi examinat. Ulterior, corpul pacientului este scanat cu ajutorul echipamentului SPECT-CT (single photon emission tomography), care detectează radiațiile, obținându-se imagini funcționale și morfologice ale organelor/țesuturilor explorate. Doza de radioactivitate administrată pacientului este controlată, minimă şi calculată în baza datelor personale ale acestuia, asigurându-se astfel o calitate deosebită a investigației, cu afectarea minimă a stării de sănătate a pacientului.

Departamentului de Medicina Nucleară al Centrului Oncologic Sanador funcționează după recomandările și ghidul procedurilor Societății Europene de Medicină Nucleară.

Gamă complexă de servicii moderne 

Centrul Oncologic Sanador asigură pacienților o gamă complexă de servicii moderne și integrate de diagnostic, tratament al cancerului și urmărire post-terapeutică, pornind de la ambulator integrat, spitalizare de zi și continuă, oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, medicină nucleară, SPECT CT și terapie izotopică, împreună cu cele mai performante echipamente și tehnologii medicale, aplicate de medici cu o bogată experiență în domeniu. Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic dispune astfel de bloc operator la standarde internaționale (fiecare sală de operație este dotată cu plafon cu flux laminar, având grad de asepsie 3-4, asigurând protecție împotriva infecțiilor intraspitalicești), anestezie și terapie intensivă, compartiment de primiri urgențe (24/24H) cu 18 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.

Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă, deținând cel mai mare spital clinic privat din țară, clinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare, radiologie imagistică medicală de top, și acum, o nouă aripă reprezentată de Centrul Oncologic Sanador, integrat Spitalului Clinic Sanador. Mai multe pe www.sanador.ro.

VEZI ȘI:

Cancer, luptă contracronometru. Dr. Dan-Corneliu Jinga, invitat la Academia de Sănătate

Ionel Arsene, Centrul de Excelență Radioterapie-Oncologie: Cele mai bune condiții oferite bolnavilor


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel